Kalın'dan Kılıçdaroğlu'nun Kandil videosuyla ilgili açıklama: Montaj ama unsurlar gerçek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kılıçdaroğlu'nun Kandil videosuyla ilgili, "Bir grup kıvrak zekalı gencin hazırladığı kısa bir video. Bunun bir araya getirildiği unsurlar gerçek. Bu açıklamaları PKK kadroları yaptı mı, yapmadı mı?" dedi.

GİRİŞ 24.05.2023 06:49 GÜNCELLEME 24.05.2023 21:45
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk'te katıldığı programda Türk siyasetinin 28 Mayıs'taki seçimden sonra yeni bir fay hattı üzerinde şekilleneceğini ve bu fay hattının en önemli unsurunun da teröre karşı nasıl bir duruş sergileneceğinin olduğunu ifade etti.

"BİR GRUP KIVRAK ZEKALI GENCİN KURGULADIĞI VİDEO, BUNUN BİR ARAYA GETİRİLDİĞİ UNSURLAR GERÇEK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"Bir terör örgütü sizinle ilgili lehte açıklamalar yaptı. Doğal olarak rahatsız olursunuz" diyen Kalın şu açıklamada bulundu:

"Cumhurbaşkanımız bugün Sivas mitinginde bir açıklama yaptı. 'Bir grup kıvrak zekalı gencin hazırladığı kısa bir video. Bunun bir araya getirildiği unsurlar gerçek. Videonun kendisi bir kurgu fakat asıl mesele bu açıklamaları PKK kadroları yaptı mı, yapmadı mı? Sormamız gereken asıl soru bu.

1,5 aydır PKK kadroların ardı ardına sayın Kılıçdaroğlu'nun destek açıklamalarını biliyoruz. Bir terör örgütü sizinle ilgili lehte açıklamalar yaptı. Doğal olarak rahatsız olursunuz. Doğal olarak 'siz kimsiniz' dersiniz. 1. turda bunlarla ilgili bir şey duyduk mu biz? Sayın Kılıçdaroğlu'nun bundan rahatsızlık duyduğunu düşünüyorum ama bu konuda sessiz kalındı. Bunu birinci turda ifade etmesi gerekirdi ama şimdi ediyor.

O zaman HDP ile konuşsun bunu. Kamuoyunda böyle bir tablo var. İnsanlar da haklı olarak 'Bunların temsilcileri nasıl oluyor da bir adayla ilgili açıklama yapıyorlar, 28 Mayıs'ta zafer halayları çekeceğiz' diyorlar."

KALIN, DİKKAT ÇEKEN ERDOĞAN-OBAMA DİYALOĞUNU PAYLAŞTI

PKK'nın Suriye üzerinden kendini var etme çabası ve gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Kalın, geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski ABD Başkanı Obama ile arasında geçen diyaloğu paylaştı.

Obama'nın Erdoğan ile 'acil' koduyla görüşme yapmak istediğini belirterek söz konusu görüşmeyi aktaran Kalın, ABD Başkanının "Biz PYD'ye yardım göndereceğiz. Size haber veriyoruz." ifadelerine karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Büyük hata yapıyorsunuz, bu Kobani'deki Kürtlere yardım değil, PYD'ye yardımdır, sakın bu adımı atmayın, sizi uyarıyoruz." karşılığını verdiğini söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ OBAMA'YI UYARMIŞTI"

İbrahim Kalın yaptığı açıklamada başlıca şu ifadeleri kullandı:

"Bir tarafta PKK'nın Suriye üzerinden kendini var etme çabası ve gayreti var. Obama yönetiminin PYD ve YPG ile işbirliği kararını nasıl verdiklerini hatırlıyorum. Sabah 05.00'de Ankara'ya inmiştik. Acil koduyla Obama sayın Cumhurbaşkanı ile görüşme yapmak istedi. 'Biz PYD'ye yardım göndereceğiz, size haber veriyoruz' dedi. Sayın Cumhurbaşkanı 'Büyük hata yapıyorsunuz, bu Kobani'deki Kürtlere yardım değil, PYD'ye yardımdır, sakın bu adımı atmayın, sizi uyarıyoruz' dedi. Obama'ya 'Gelin Kobani'yi birlikte kurtaralım' denmişti. Televizyonlar 7/24 Kobani'den yayınlar yapıyordu. Suriye savaşında bir değişikliğe gittiler. Olaylar başladığında, Arap baharı vesaire çerçevesinde. Suriye'ye de sıçradı. O zaman ABD 'Suriye halkının yanındayız, Esed rejimi meşruiyetini yitirmiştir' diyordu. Obama yönetimi daha sonra Suriye Milli Meclisi, Türkmenler, Araplar, PKK'lı olmayan Kürtler'i bir kenara gitti PYD ile işbirliği kararı aldı. Bunun bahanesi DEAŞ'la mücadeleydi. Bu mücadele adı altında bir başka terör örgütüne destek verdiler."

 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • ANADOLU KARTALI 11 ay önce Şikayet Et
    Ülkeyi tiyatro zannetmeyelim.Tiyatroda kostüm değiştirmiyoruz,o kılıktan bu kılığa girmemek lazım(ya göründün gibi ol yada oldun gibi görün)Ülkenin geleceğini oyluyoruz.Gelecek kendinize benzettiğinizi zannettiğiniz asil kanlı gençlerimizde...
    Cevapla
  • hadi la 11 ay önce Şikayet Et
    4 çapulcumu gönderecek ERDOĞAN'ı çok beklersiniz .Bay Bay Kemal senden bir halt olmaz bayım
    Cevapla
  • suvaslu 11 ay önce Şikayet Et
    eski AKP'li,sana diyorum.doğru adam olsaydın akp de kalırdın eskimezdin.sana inanmak ağır gelmiş.sen git CHP veya HDP nın yanında yer al.oraya yakışırsın sen anca.
    Cevapla
  • Eski AKP'li 11 ay önce Şikayet Et
    Kandil sussa Kk kazanacak. Avazı çıktığı kadar bağırıp Kkya gidebilecek oylara engel oluyor, neden? Hiç mi kafaları basmıyor ters tepeceğine? Yada bile bile yaygara kopartıp AKP'ye mı çalışıyor?
    Cevapla
  • NSL 11 ay önce Şikayet Et
    Bu yazdıklarınıza siz inanıyor musunuz sahiden? Ya da bu yorumu okuyacak insanların aklını, izanını mı küçümsüyorsunuz?
    Cevapla
  • Adanalı 11 ay önce Şikayet Et
    iyi ki bu eski AKP li lerden kurtulmuşuz. hep mi kafaları ters çalışır bu zatların.
    Cevapla
  • İsimsiz 11 ay önce Şikayet Et
    Ne ilgisi var güneydoğu illerinde oylar kime gitti bakınız %70 ve üzeri chp yani çağrılarına uyuyor hdp ve pkk sempatizanı olanlar.
    Cevapla
  • gopto 11 ay önce Şikayet Et
    Bunun kolaj olduğunu anlamak zor olmasa gerek! Asıl montajcı Kasetçi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Muharrem'i nasıl ifşaladı bütün millet gördü. Bu da yeni icat edildi her yaptığı işi karşısındakine yıkmak. Hdp masada terörist hüdapar der. Montajı kendi yapar montajcı der! Diktatör kendisi diktatör der. Sen nasıl bir belasın be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı