Kılıçdaroğlu'nun oyunu tutmadı! 'Kaybedeceklerini anladılar'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak Haber7'ye yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu için, "Oy almak için her türlü şekle giriyorlar. Şimdi milliyetçi geçinmeye çalışıyorlar" dedi.

GİRİŞ 24.05.2023 12:54 GÜNCELLEME 24.05.2023 13:13
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine birkaç gün kala Cemil Çolak, Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye özel açıklamalarda bulundu. Çolak, Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs sonrası milliyetçi bir kişiliğe bürünmesinin inandırıcı olmadığını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak şunları söyledi:

Millet İttifakı'da yaptırdığı anketlerde kaybedeceklerini iyi biliyordu.  Sadece manipülasyon yapmaya çalıştılar.  Sürpriz Cumhur İttifakı tarafından olmuştur. İkinci tura kaldı. Bu ikinci turda büyük bir fark ile kazanılacağına inanıyorum.  Yurt dışında katılımın daha da arttığı haberini alıyoruz, hassasiyetin daha da arttığının haberini alıyoruz.  Sinan Oğan'ın ve kararsız seçmenin desteği ile %55'in üzerinde bir oy oranı alacağını tahmin ediyorum. 

Şu anda genel başkanımız sayın Cumhurbaşkanımız ile afet bölgesini geziyorlar. Biz de 2. tur seçimleri için gece-gündüz arazideyiz. Vatandaşımız da bir rehavet yok, katılım yüksek olacaktır. Ve vatandaşımızın bu duyarlı hali sandığa çok güzel bir şekilde yansıyacaktır. 

Cemil Çolak

"OSMANLI'YA HAKARET EDEN KİŞİ NASIL MİLLİYETÇİ OLABİLİR"

Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi bir kişiliğe bürünmesini yorumlayan Çolak, "Seçmenimiz inandırıcı olmadığını biliyor. Oy almak için her türlü şekle giriyorlar. Şimdi milliyetçi geçinmeye çalışıyorlar. 'esas milliyetçi benim' dağlarda nutuk atıyorlar. Geçmişine, Osmanlı'ya hakaret eden bir kişi nasıl milliyetçi oylara talip olabilir? Kanallarda konuşmaların var, Osmanlı'ya hakaret ediyorsun, 'Osmanlı bu ülkeye zarar vermiştir,Osmanlı bir kilo şeker üretmedi' diyorsun. Tarihini bilmeyen, ecdadını kötüleyen bir muhalefet dünyada yok. İnsan geçmişiyle onur, gurur duyar.  Seçmenin bu numarayı yiyeceğini zannediyor musun? Günü kurtarma siyaseti ile beraber Kılıçdaroğlu kazanabileceğine inanıyor mu? Bunların yaptığı yalan dolan. Demokratik bir seçim olmadığını iddia ettiniz, Cumhur İttifakı yarım puan ile kaybetti. Hani totaliterdi, baskıcıydı, diktatörlük vardı? 

"KAYBEDECEKLERİNİ ŞİMDİDEN ANLADILAR"

Kılıçdaroğlu masasında 'Bur-da-yım" diye bir açıklama yaptı. Sana orada olmadığını söyleyen mi oldu.  hangi mahallede kabadayılık yapılıyor? Cumhurbaşkanı dönüpte sana cevap bile vermiyor.  Dağdakiler, "kesinlikle Kılıçdaroğlu'nu kazandırmamız lazım, kazandırırsak özerkliği alıcaz" diyorlar.  Sen de "beni kim HDP ile eşleştirirse Allah belasını versin" diyorsun.  Kılıçdaroğlu, sakin ol. Bir hafta kaldı.  Hafta sonu bitiyor, dinlenirsin.  Kendini yorma, olmuyor. İnsanlara kendini inandıramıyorsun. Sizin bir tutumunuz, insanları değiştirmiyor. CHP, keşke temel prensipleri ile seçime girseydi.  Kendi seçmenlerini aday yapsaydı. 30 yıldır CHP'ye hizmet etmiş arkadaşlarımız var, hiçbiri aday sıralarında kendilerine yer bulamadı. Şimdi ne oldu? Ali Babacan diyor ki, "biz Cumhur İttifakı ile konuşabiliriz. Anayasa'da anlaşma yapabiliriz." Kaybedeceklerini anladılar, şimdiden konuşuyorlar. 

Hatay'da Kılıçdaroğlu fazla oy aldı. Cumhur İttifakı bu seçimlerde oturdu, "biz Hatay'a yardım etmeyelim mi?" dedi. İnsanımız mağdur, hiçbir şeye bakılmadan yardım edildi. Bu ülke şuan çok büyük bir köprüden geçiyor.  Fatih Erbakan bey babası Erbakan, ne dedi de tersini yapıyor? Bir tanesini ispat etsinler. Biz Cumhur İttifakı olarak şunda anlaştık; iyi olan, devletin ve insanın menfaatine olan her şeyde yanındayız. Yanlı yapıldığında da, doğrusunu göstererek siyaset yapıyoruz.  Millet İttifakı kayedecek, açıklamaları seyredin. Meral hanım diyecek ki, "ben size dememiş miydim?" Perşembenin gelişi çarşambadan belli. 

 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Azyazar 11 ay önce Şikayet Et
    Reisim Kılıçtaroğlunun oyunu tutmadı diyerek bu adama paye verme bu kim oyun kurmak kim yaa.Eline hazır verilen yazıyı okuyamıyor bir de oyun mu kuracak pehhh
    Cevapla
  • 3922 11 ay önce Şikayet Et
    Bu zübükzade alamanyada olsaydı hitler olurdu
    Cevapla
  • Sereflikochisarli 11 ay önce Şikayet Et
    Insan da utanma denen birsey vardir bunlarda utanacak yuz yok pazargunu insallah sandiga gomulecekler
    Cevapla
  • MACKALI 61 11 ay önce Şikayet Et
    Bence %55,6 Te$kürler iyi bakin kendinize...
    Cevapla
  • ÖMER 11 ay önce Şikayet Et
    Kardeşler DUA ya devam edelim.Uhud gününü unutmayalım.Sefet bizim Zafer Allah'ın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!