YSK, 28 Mayıs seçimi için oy pusulasını tanıttı

Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) cumhurbaşkanı seçimi 2'nci tur oylamasında kullanılacak oy pusulaları tanıtıldı.

GİRİŞ 24.05.2023 14:00 GÜNCELLEME 24.05.2023 14:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

YSK Başkanlığı'nda temsili oy verme kabini kurularak, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimi 2'nci tur oylamasında kullanılacak şeffaf sandık ve oy pusulaları tanıtıldı. Cumhurbaşkanı adayları için hazırlanan oy pusulasında Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan 1'inci sırada, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 2'inci sırada yer aldı.

Seçmenler, oy pusulasını tek zarfa koyarak seçimini yapacak. Oy pusulasına 'TERCİH' veya 'EVET' mührü dışında imza ve işaret yapılmayacak. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Aksi halde oy geçersiz sayılacak. Cep telefonu ve kamera gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme kabinine girilmesi yasak olacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sağ parti solda sol parti sağda güzel olmuş bence
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    yani kimi destekliyorsa onun resimli oy pusulası koysunlar zarfa böyle geçeriz oy sorunu tarihe karışır
    Cevapla
  • vatandaş rıza 11 ay önce Şikayet Et
    Bir dahakine pusulalar kolayca kopartılacak şekilde (kupon gibi) tırtıklı yapılsa ve seçmen istediği aday veya partinin olduğu kısmı koparıp zarfa koysa hem pusulunanın kabarıklığından kurtuluruz hem mürekkep bulaşma ve oyların geçersiz sayılması derdinden kurtulmuş oluruz.Böylece mühür de gerekmez ve acaba üzerinde bir geçersizlik unsuru var mı diye pusulayı incelerken zaman kaybedilmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar