Memleket Partisi kurucularından CHP'nin korsan toplantısına tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Memleket Partisi’ndeki programına Memleket Partisi Kurucularından tepki geldi.

Memleket Partisi kurucularından CHP'nin korsan toplantısına tepki
Memleket Partisi kurucularından CHP'nin korsan toplantısına tepki
GİRİŞ 26.05.2023 15:56 GÜNCELLEME 26.05.2023 15:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Siyaset topluma liderlik etmek, yanlışları düzeltmek, toplumu daha iyisine yönlendirmek için yapılır/yapılmalıdır. Maalesef siyaset dünyamız; FETÖ ve PKK ile örtülü işbirliği ile hazırlanan kumpaslarla, yalan, iftira ve montajlarla kirletilmiştir. Bu işlerin kazananı olmaz, kaybedeni de biz değiliz" dedikten sonra 28 Mayıs cumhurbaşkanı 2. tur seçiminde tarafsızlık kararını partisinin Merkez Yürütme Kurulu'ndan aldı.

İSTİFA ETMEDEN İLÇE BAŞKANI SIFATIYLA KATILDI, TEPKİ TOPLADI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise bu karara rağmen Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı ile bir program organize etti. Bu programı sosyal medya hesabından da yayınlayan Kaftancıoğlu, "Memleket Partisi Esenyurt yöneticileri, üyeleri ve aileleri ile bir aradayız" notunu da düştü. Programa Kaftancıoğlu'nun yanı sıra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin de katıldı. Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Tanju Karakuş istifa etmeden ilçe başkanlığı sıfatıyla böyle bir programa dâhil olması ise sosyal medyadan tepkiyle karşılandı.

"MEMLEKET PARTİSİ'NİN BU KORSAN PROGRAMLA İLGİSİ YOKTUR"

Memleket Partisi Kurucusu ve Parti Meclisi Üyesi Ömer Özdoğan ise Kaftancıoğlu'nun paylaşımını alıntılayıp sosyal medyadan programa tepki gösterdi. Özdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Memleket Partisi'nin bu korsan programla ilgisi yoktur. Siyasetin bu kadar rezilce yapılabileceğine dünya ilk defa şahit oluyor. Memleket Partisi CHP'nin arka bahçesi değildir. CHP'de son rezalet perdesi; örgütlerimizi ayartıp korsan program yapıyorlar. Onursuzluğun bu kadarı pes" ifadelerini kullandı.

"BURADA SİYASİ AHLAKSIZLIK VAR"

28. Dönem Memleket Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mevhibe Bodur Koloğlu ise Kaftancıoğlu'na çok sert tepki gösterenlerdendi.

Koloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP'nin Memleket Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı ile yaptığı bu organizasyona tepkisini şöyle dile getirdi: "Burada siyasi ahlaksızlık var."

"SİZ KİMSİNİZ Kİ BİR MEMLEKET PARTİLİYE 'SAYIN GENEL BAŞKANIM KILIÇDAROĞLU' DEDİRTİYORSUNUZ?"

Memleket Partisi Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Merve Duman ise tepki göstererek "Bundan Genel Merkezin ve Genel Başkanımız Muharrem İnce'nin haberi var mı? Siz kimsiniz ki Memleket Partisi adına Kemal Kılıçdaroğlu'na destek basın açıklaması yapıyorsunuz? Siz kimsiniz ki bir Memleket Partiliye 'Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu' dedirtiyorsunuz? Genel Başkanımız kime oy verileceğini yine seçmenin kendi iradesine bıraktı. Hiçbir Memleket Partili, Memleket Partisi ve CHP adına ortak basın açıklaması yapamaz. Genel Başkanımız bile yapmamışken. Hiçbir Memleket Partili oy yönlendirmesi yapamaz. Hepsinin ihraç edilmesi gereklidir" diyerek tepkilerini ortaya koydu.

"MUHARREM İNCE'YE VE HEPİMİZE BİR TERBİYESİZLİKTİR, SAYGISIZLIKTIR"

Memleket Partisi Üyesi Osman Başsüllü de toplantıyla ilgili görüntüleri paylaşan Kaftancıoğlu'nun paylaşımını alıntılayıp sosyal medyadan tepki gösterenlerden oldu.

Başsüllü tepkisini şöyle dile getirdi: "Kişisel olarak istediğinizi açıklayabilirsiniz ancak parti adını kullanarak açıklayamazsınız. Memleket Partisi İstanbul, Memleket Partisi bu hadsizlere gerekeni lütfen derhal yapın, bu Muharrem İnce'ye ve hepimize bir terbiyesizliktir, saygısızlıktır."

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 24
  • Kutahyali 11 ay önce Şikayet Et
    Maskeleri düştü milletimiz bilinçli Elhamdülillah
    Cevapla
  • Samii 11 ay önce Şikayet Et
    Şeytana pabucunu ters giydirir bunlar.
    Cevapla
  • Fatih 11 ay önce Şikayet Et
    Yahu bu kadar yuvarlak laf edeceğinize çıkıp açıklama yapın cumhur ittifakına destek veriyoruz deyin. Size bu ahlaksızlıkları yapanlar cezasız kalmasın
    Cevapla
  • Eyüp 11 ay önce Şikayet Et
    Her türlü alavere dalavere abidük gübüdük işler, Ali Cengiz oyunu mevcut.
    Cevapla
  • DOBRA 11 ay önce Şikayet Et
    iyi de senin teşkilatına kızıp görevden alman lazım, onlar tabi ki destek ister. teşkilata sahip çık olsun bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman