İkinci tur Avrupa'yı şok etti... Belgeselini dahi hazırladılar

AK Parti Yurt dışı Seçim Kordinasyonu Merkezi Başkanı Muhammed Fatih Toprak, yurt dışında katılım oranının %56 olduğunu söyledi.

GİRİŞ 26.05.2023 17:21 GÜNCELLEME 26.05.2023 17:21
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

 28 Mayıs seçimlerine saatler kala Muhammed Fatih Toprak Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye önemli açıklamalarda bulundu. Toprak ikinci turda çok çabuk organize olmaları ile ilgili , "Avrupa basını nasıl bu kadar organize ve mobilize oldular? diye şaşırdı. Hatta bununla ilgili bir belgesel bile hazırlamışlar." dedi.

Muhammed Fatih Toprak şunları söyledi:

Yurt dışı temsilciliklerinde 24 Mayıs itibariyle oy verme işlemleri sona erdi. 28 Mayıs'a kadar yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız 7/24 oy verebilecek.  Şu an itibariyle kullanılan oy sayısı ikinci turda geçilmiş durumda.  İlk turda %53,5'luk bir katılım vardı.  Şu anda bu oran %56'ya yaklaştı. Katılımda şuan rekor söz konusu.  Bu büyük bir azmin ve emeğin sonucu.  Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kilometrelerce sırada beklediler.  Dünyada geniş bir coğrafyaya yayılmış, 3.5 milyon kişiden bahsediyoruz.  Ve belirli merkezlerde vatandaşlarımız oy kullanabiliyorlar.  Vatandaşlarımız rehavete kapılmadı, sandıklara gittiler. Bir oyun önemini bildikleri için oylarını mutlaka kullandılar.  

"BÜYÜK BİR MOTİVASYON İLE VATANDAŞLARIMIZ SANDIĞA GİTTİ"

Bizim %70 oy aldığımız Avrupa ülkelerinde katılım olarak %10-11 artış söz konusu.  5 günde vatandaşlarımız sandıklara akın ettiler.  Özellikle Avrupa'da Cumhurbaşkanımıza karşı özel bir sevgi var.  Gönüllerde sayın Cumhurbaşkanımızın çok ayrı bir yeri var.  İnsanlarımız oy vermeye giderken arabalarını süslediler. Büyük bir motivasyon ile seçmenlerimiz sandıklara geldiler.  Seçmenlerimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmek için büyük bir gayret gösterdiler.  Gözyaşları ile amcalarımız, teyzelerimiz saatlerce kuyrukta beklediler.  Teşkilatlarımız seçmenlerimizi sırtında taşıyarak dahi sandıklara getirdiler.  Bu katılım rakamı uluslararası diasporada yeni bir rekor.  Avrupa Parlammento'su seçimlerine katılımlarda %50'yi  görmüyor.

"AVRUPA BASINI TEK TARAFLI YAYIN YAPTI"

Almanya basını ve Avrupa basını tek taraflı yayınlar yaptılar.  Ama vatandaşlarımız her şeyi çok iyi görüyor.  Avrupalılar kendi ülkelerinde sayın Cumhurbaşkanımıza verilen %60-70 oy oranlarını gördüler.  AK Parti yurt dışı seçim koordinasyon merkezi olarak çok organize ve mobilize bir çalışma gerçekleştirdik. İkinci turda 48 saat içerisinde organize olduk.  30 bin arkadaşımız ile gece-gündüz yurt dışı seçim koordinasyonunu gerçekleştirdik.  Avrupa basını bunlarla ilgili haberler yapıyorlar. 'Nasıl bu kadar organize ve mobilize oldular?' diye.  Hatta bununla ilgili bir belgesel bile hazırlamışlar. 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Avrupa gözü bu gizli orduyu görünce bir daha düşünün Türkin damarına basan kaybeder ucunda şehitlik var OĞLUM AYAĞINIZI DENK ALIN TÜRKLER KÜRTLER DİĞER MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ UYANDI KORKUN BU ULUSTAN ÖZELLİKLE FRANSA UŞAĞI YUNAN SİNSİ YILANLAR
    Cevapla
  • 1453 11 ay önce Şikayet Et
    AVRUPADA REiS’in BiR MiLYON ASKERi VAR Kimse bunu göz ARDI ETMESiN
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Almanlarla işimiz bittiğinde keşke tekrar Amerikanın kopegi olsaydik ve Turklere bulasmasaydik diyecekler kendileri bizi dusman yapnak istiyorlar belalarini bulacaklar anlasildiki Almanlar almanyayi yonetemiyor oraya kağanlık kurmak gerekli
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 11 ay önce Şikayet Et
    İçerideki, bize cahil diyen KARA CAHİLLER görmeselerde, bizler dışarıdan olup biteni, yapılan hizmeti, ülkemin gelişmesini çok iyi görüyoruz. Bu sebeple 2ci turda R.T.E yi % 55 / 60 lara çıkarmalıyız...
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Abdurrahman sayesinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!