Davutoğlu'nun itirafı kavga çıkaracak: Israr ettim ama anlamadılar!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Eğer üçlü ittifak olsaydı AK Parti'ye kayan oyları çekerdik. 6'lı Masa'yı kurmadan önce 'Gelin ortak bir zemin kuralım' dedim ama anlatamadım." itirafında bulundu.

GİRİŞ 26.05.2023 19:13 GÜNCELLEME 27.05.2023 10:08
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

Türkiye 14 Mayıs pazar günü sandığı giderken milletvekili genel seçimleri tamamlandı, cumhurbaşkanlığı seçimleri ise ikinci tura kaldı. Genel seçimlerde AK Parti yüzde 35.61 ile TBMM'ye 268 vekil soktu. Yüzde 25.33 oy alan CHP ise Meclis'te 169 vekil ile temsil edilecek. Seçime CHP listesinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ise 39 vekil çıkarabildi.

DAVUTOĞLU'NDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ

CHP sıralarından DEVA 15, Gelecek ve SP de 10'ar, Demokrat Parti 3, TDP ise 1 vekil çıkarırken bu durum bazı muhaliflerce eleştiri konusu oldu. CHP listesinden Meclis'e giren partilerin kendi gruplarını kurabileceği söylentileri dolaşırken Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan ilginç bir çıkış geldi.

Davutoğlu, AK Parti'den kayan oyların MHP ve Yeniden Refah'a kaydığını belirtip "Eğer üçlü ittifak olsaydı çekerdik. Ben bu meseleyi iki sene önce gördüm. Altılı Masa'yı kurmadan önce 'Gelin ortak bir zemin kuralım. AK Parti'ye oy vermeye alışmış kitlelerin bir anda CHP'ye oy vermesi mümkün değil' dedim ama anlatamadım. Sonra da anlatamadım. İtiraf edeyim. Çok ısrar ettim. Herkes biliyor kamuoyunda bunu. Bazen fırtınanın geldiğini görürsünüz ama gücünüz fırtınayı engellemeye yetmez." dedi.

"GRUP KURMAK BİR ZARURETTİR"

Bir de çağrıda bulunan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Şimdi de bir çağrıda bulunuyorum özellikle bu üç parti (DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti) yetkililerine. Meclis'te yeni bir tablo oluştu. Birlikte bir grup kurmak bir zarurettir. Onun formülleri çok rahat bulunur. Ben çalışmadığım hiçbir şeyi gündeme getirmem. Yeter ki insanlar yaşadıklarından biraz ders alsınlar. Seçmeni suçlayamıyorum."

KAYNAK: KARAR TV
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 250
  • AsYa 10 ay önce Şikayet Et
    Ambulansın açtığı yolda ilerliyor da ben açtım sanıyor yazık...
    Cevapla
  • Gazi 10 ay önce Şikayet Et
    Siz şöyle bir kenara çekilin ağa babanız GÜL gelsin.
    Cevapla
  • sor 11 ay önce Şikayet Et
    CHP nin yeni genel başaknı kim olacak bakalım Kemal'in kasetini kim atacak ortaya
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 11 ay önce Şikayet Et
    Davutçuğum, senin birlikte olduğun her kes kaybeder. Bereket versin, RTE zamanında gördü de tedbirini aldı.
    Cevapla
  • afacan 11 ay önce Şikayet Et
    hepiniz ancak yuz de iki zor alir idiniz akli sira yuz de uc uzeri alip hazine yardimi alacak idi onu hesap etmemis o zaman da vekil nah cikarir idi bøyle enayi parti nadir denk gelir zaten akilli olsan idi o zaman chp sana o parayi da verir idi adam kim ne isterse veriyor bence secime kadar nakit para iste
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!