Seçim yasakları resmen başladı! Bu kurallara dikkat...

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri seçim yasakları çerçevesinde saat 18.00 itibariyle propaganda yasağı başladı. Her türlü yayın organı 24 saat boyunca seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacak.

GİRİŞ 27.05.2023 18:33 GÜNCELLEME 28.05.2023 10:28
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Seçim yasakları çerçevesinde saat 18.00 itibariyle propaganda yasağı başladı. Her türlü yayın organı 24 saat boyunca seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacak.

24 SAAT PROPAGANDA YASAĞI

Türkiye tüm dikkatini seçimlere çevirirken, 24 saat sürecek propaganda yasağı da 18.00 itibarıyla devreye girdi. Yarın sandıklar kapanana dek propaganda içerikli haber ve yayın yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞI YAPILAMAYACAK

Oy verme işlemi ülke genelinde 08.00'de başlayacak, saat 17.00'de bitecek. Saat 06.00 ile gece 00.00 arasında alkollü içki satışı yapılamayacak. Ayrıca seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak.

LOKANTALARDA SADECE YEMEK VERİLECEK

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Sağlamhanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben rütük şikayet hattıyla irtibata geçemedi bu gece 01.00 sularında flash TV denilen kanal Ekrem İmamoğlu un İstanbul mitinglerin tekrarını veriyordu
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten o kanalı kimse izlemiyor
    Cevapla
  • selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis`ten ricam.. balkon konusmasini yapmadan önce meydanda -Reisi tek gecerim- sarkisini calsinlar.. cok güzel secim sarkisi.. birakinda insanlar neselensin.. bunca stresten sonra..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin eğlenceniz yüzünden ekonomi alt üst oldu ihalesi de dış güçlere kaldı ya yanarım yanarım buna yanarım. Ekonomiden sorumlu olmayan ekonomistin seçilmesi için dua ediyorum. Muhlafet bunların dağıttığını toplamakla uğraşmasın boşa diye. Siz ne hale geldiğini ülkenin görene kadar sabırla bekleyeceğim. Muhtemelen o zaman şarkı değil ülkenin selasını dinleyeceğiz ya hayırlısı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allahına kurban
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    haftaya secim bitsin ilk gundem enflasyon olacak yine
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    ver kurtul olmasından daha iyi
    Cevapla
  • Son durak 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman kardeşlerim herkes sandığa gitsin çevremizide uyaralım aman dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arsenal'ın en pahalı 2. ismi olan Pepe, yana döne kulüp arıyor
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....