Türkiye'nin merak ettiği sorunun cevabı! Seçim sonuçları saat kaçta netleşecek?

Türkiye Yüzyılı’nın en kritik seçimlerinde vatandaşlar sandıklara akın ederken, resmi olmayan seçim sonuçlarının saat kaçta netleşeceği merak konusu oldu. Kritik ipucunu ise 6 yıl önceki referandum oylaması veriyor…

GİRİŞ 28.05.2023 13:15 GÜNCELLEME 28.05.2023 19:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi yönetecek cumhurbaşkanının milletin oyuyla belirlenmesini sağlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bugün bir kez daha cumhuru sandığa koşturdu.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için oy verme işlemi 8:00’de başlarken saat 17:00 itibariyle sona erecek. Ülkemizi 5 yıl boyunca yönetecek cumhurbaşkanının kim olacağı, 191 bin 885 sandıktan çıkacak sonuçlarla belli olacak. 60 milyonu aşkın seçmenin oy kullanabileceği seçimde sadece 2 adaydan birine oy verilebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçimde en çok merak edilen, neticenin ne zaman belli olacağı.

Türkiye tarihinde ilk kez “ikinci tur” seçimi gerçekleştirilirken, sonuçların belli olma durumuna ilişkin ipucunu 2017 Referandumu veriyor.

6 YIL ÖNCEKİ İKİ TERCİHLİ SEÇİMDE NE OLMUŞTU?

2017 yılındaki anayasa değişikliği referandumunda seçmen, bugünkü gibi iki tercihli oy pusulasında tercihini yapmıştı. Türkiye’nin tamamında sandıkların saat 17:00’de kapanıp oy sayımına geçildiği seçimde YSK saat 18.01’de yayın yasağını kaldırmıştı.

İki tercihli seçimde saat 19:34’te sandıkların yüzde 95’i sayılmış ve yüzde 51.70 Evet, yüzde 48.30 Hayır oyu netleşmişti.

Kesin sonuçlar ise %51.41 Evet, %48.59 Hayır olarak belirlenmişti.

Böylelikle resmi olmayan sonuçlara en yakın netice, sandıkların açılmasının 1,5 saat sonrasında kendisini göstermişti.

Dönemin Başkanı Binali Yıldırım, saat 21.45’te AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yapmıştı.

MERAK EDİLEN SORUNUN BÜYÜK ÖLÇÜCE CEVABINI BULACAĞI SAAT

Bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerindeki sayımın da seri bir şekilde tamamlanıp, saat 19:30 ila 20.00 aralığında resmi olmayan sonuçların netleşmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 17
  • Engin 10 ay önce Şikayet Et
    koşa koşa gittik başkan Erdoğan a oyumuzu 21 yıldır oldugu gibi verdik:) kemal ve zihniyeti ne oy verecek halimiz yok ya ..keMAL in palavra ları karın doyurmuyor
    Cevapla
  • Misafir.01 10 ay önce Şikayet Et
    Kimle konuşsam katılım az diyorlar inşallah biz kazanacağız zafer inanan müslümanlarin olacak
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Saat 22:00 da netleşir.
    Cevapla
  • Yyuu 10 ay önce Şikayet Et
    Tamamı saat 7 de belli olur
    Cevapla
  • Tarafsız 10 ay önce Şikayet Et
    Katilim cok düsük benim komsularımın cogu yaslı ilk turdan sonra koylerine gittiler oy vermiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!