İngiliz The Economist'e ikinci Erdoğan 'kapağı'

Türkiye seçimlerine müdahale etmeye kalkan Batı medyası bir kez daha hüsrana uğrarken, Erdoğan düşmanlığını tarihte ikinci defa kurumsal görsellerine kadar taşıyan The Economist, 2. hezimetini yaşadı.

GİRİŞ 29.05.2023 14:32 GÜNCELLEME 29.05.2023 15:48
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Siyonist sermaye ile özdeşleşen Londra tefecilerinin yayın organı olarak bilinen The Economist, Türkiye’de bir kez daha hüsrana uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kara propaganda yayını furyasında hep en önde yer alan İngiliz The Economist dergisi, kurumsal temsil değerindeki sosyal medya kapağında ikinci defa Erdoğan’ı karalamasına rağmen kaybetti.

İLK KAPAK OPERASYONU 6 YIL ÖNCE

The Economist dergisi ilk olarak 2017 yılındaki anayasa değişikliği referandumunda aynı yola başvurdu. Başkanlık Sistemi referandumu öncesinde, seçimin gerçekleştirileceği Nisan ayındaki kapağını “Türkiye diktatörlüğe kayıyor” başlıklı Erdoğan görseliyle hazırlayan The Economist, sosyal medyada da tuhaf bir adım attı. Derginin Twitter hesabına, Erdoğan’a diktatör ithamında bulunulan kapaktaki görsel yerleştirildi.

16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen anayasa değişikliği referandumunda EVET %51.41, HAYIR %48.59 oranında çıkmıştı. Başkan Erdoğan’ın 1 milyon 379 binlik farkla kazandığı seçim, The Economist’e “kapak” olmuştu.

The Economist'in Twitter kapağında Erdoğan karesiThe Economist'in Twitter kapağında Erdoğan karesi

İKİNCİ KAPAK

İngiliz dergi, aynı yola 2023 seçimlerinde de başvurdu. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesindeki sayısında The Economist “Erdoğan gitmeli” ve “Demokrasiyi koru” başlıklarıyla okurlarının karşısına çıktı. Derginin bu kapağı, Twitter’da da kapak görseli yapıldı. 6 yıl önceki seçimlerde uyguladığı planın aynısını devreye sokan The Economist’in Türkiye seçmenini manipüle etme girişimi yine başarısızlıkla neticelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda %49,5 oy alırken, ikinci turda %52,1’le dış destekli rakibi Kılıçdaroğlu’na 2 milyon 300 bin oy fark attı. Bu sonuç, siyonist sermayeli İngiliz tefecilerinin dergisi The Economist’e “ikinci kapak” olarak tarihe geçti.

The Economist Twitter'a da kapak yaptı! Erdoğan düşmanlığı bitmiyorThe Economist Twitter'a da kapak yaptı! Erdoğan düşmanlığı bitmiyor

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 33
  • Karakılıçlı bey 10 ay önce Şikayet Et
    The Economiste kapaktan sonra bir de boru döşeyeceğiz bekle Avrupa Kızılelma hedefimiz!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    The Economist'e KAPAK olsun.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allah diledi o da oluverdi. Allah bizi korudu. yoksa bela mı istiyoruz. depremler uyarıcı olmadı mı? o zaman YAŞASIN CEHENNEM, ey kafası bir ömür boyu çalışmayanlar.
    Cevapla
  • Dadaş Yorgun. 10 ay önce Şikayet Et
    Bu İngiliz çok lastik li bir sıfata sahip biz ona kapattıkça o genişliyor iyi geliyor herhalde kapattığımız şey ona...
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Sömüremedikleri ülkelerin liderlerine diktatör, sömürdükleri ülkelerin liderlerine demokrat diye hitap eder bu tefeciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır