Akşener'e rest çekmişti, partililer Ağıralioğlu'nun etrafında toplanmaya başladı!

Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda Başkan Erdoğan'ın büyük bir farkla yeniden seçim zaferi kazanmasının ardından 6'lı masada büyük hareketlilik yaşanıyor. CHP'den sonra şimdi de İYİ Parti'de değişim sesleri yükseliyor...

GİRİŞ 30.05.2023 15:56 GÜNCELLEME 31.05.2023 05:55
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası başarısızlığın nedenini araştıran muhalefet karışmaya başladı.

CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa sesleri yükselirken İYİ Parti cephesinde de durum pek farklı değil.

İYİ Parti'de parti içinden bazı isimlerin Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşme hazırlığına olduğu iddia edildi.

İYİ PARTİ'DE İÇ HESAPLAŞMA BAŞLIYOR

28 Mayıs seçimlerinden de istediği sonucu alamayan İYİ Parti'de de 'iç hesaplaşma' başladı. İYİ Parti cephesinde Meral Akşener'e muhalif bazı isimler, partinin milletvekili seçimlerinde aldığı oyu yeterli bulmadı.

Özellikle seçimlerin ardından yapılan 'Oyların korunması da bir başarı' değerlendirmesinin, parti içindeki Akşener muhalifleri tarafından epey tepki çektiği öğrenildi.

KAYBI SORGULUYORLAR

Seçim sonrası açıklamanın yanı sıra seçim öncesi alınan bazı kararların da partiye zarar verdiği ve oy kaybı yaşattığı görüşü hakim olmaya başladı.

Bir diğer görüş ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığının yanlış olduğu ve Akşener'in masaya dönmek yerine, "kendisinin bizzat cumhurbaşkanı adayı olarak seçmenin karşısına çıkmış olması halinde, Türk siyasetinde bugün bambaşka durumların konuşulabileceği, İyi Parti'nin, içine AK Parti seçmenini de alacak merkez sağ seçmeninin adresi olacağı" yorumları yapılıyor.

AKŞENER'E YOĞUN ELEŞTİRİLER

Ayrıca adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu yerine İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini söyleyen Akşener'e muhalif İYİ Partililer, 'partinin kurumsallaşamadığı ve Türk milliyetçilerini kapsayamadığı' konusunda da eleştiriler getiriyor.

Akşener'e muhalif isimlerin partinin başarısızlığına bir sebep olarak da, 'muhalefetin Anadolu halkını tanımadığını' işaret ediyor.

AKŞENER'E KARŞI TOPLANIYORLAR

A Haber'de yer alan habere göre, tüm bunların ardından ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kulislerden gelen bilgilere göre Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşen Akşener'e muhalif ekibin bugün İstanbul'da bir toplantı yapacağı öğrenildi.

24-25 Haziran'daki kurultayda da Akşener'in karşısına bir adayın çıkabileceği öngörülüyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 154
  • yahya 10 ay önce Şikayet Et
    boş. kaptırmaz.
    Cevapla
  • irfan 10 ay önce Şikayet Et
    fetö güdümünden çıkmadıkça kimin genel başkan olduğu önemli değil.
    Cevapla
  • dodurgalı 10 ay önce Şikayet Et
    Akşener devam eder.Partide genel başkan değişimi herzaman riskdir.Cesaret edemezler.Pensilvanya bırakmaz.
    Cevapla
  • ANALİZ 10 ay önce Şikayet Et
    meral akşener ile halasının oğlu sakarya mvk ümit DİKBAYIR ve koray aydın bu partiyi eritmeye kafidir.duyanlara duymayanlara
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Akşener oyun koruyamsaz Daha. Çok eritir çünkü kendi içinde ok kıymetli vede politikacı arkadaşlar var o hala İmamoğlu diyor İstanbul halkı imamom oğlunu sevmiyor halk milliyetçi birini istiyor eyer sen ayımdersen halk seni seçer bunu çok iyi düşün ve kararını verbirtavsiyem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti