6'lı masada günah keçisi aranıyor...‘Ajans’ hedefte! 'CHP seçimi reklamcılara emanet etti'

Seçimlerin hezimetle kaybedilmesinin ardından adeta günah keçisinin arandığı CHP’de fondaş medyada partinin reklam ajansı hedef gösterildi.

GİRİŞ 30.05.2023 16:49 GÜNCELLEME 30.05.2023 16:54
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

CHP’nin reklam ajanslarıyla yaptığı algı operasyonlarının yerel seçimlerde kısmen netice vermesi üzerine partideki bütün propaganda süreçleri bu ajanslara bırakıldı. İstanbul’da reklam bütçesini deprem bütçesinden daha fazla şekilde oluşturarak manipülasyona, hizmetten daha çok para harcama taktiği önce bütün CHP’li belediyelere yayılmış ardından genel merkez de aynı yola başvurmuştu.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta iki ayaklı olarak gerçekleştirilen seçimlerde tamamen PR odaklı çalışma yaptığı dikkat çeken CHP’nin semboller, sloganlar ve söylemlerde tamamen reklam ajanslarının yönlendirmesiyle hareket ettiği belirtiliyordu. Meydanlarda kalp işaretiyle poz verilmesi, Kılıçdaroğlu’nun mutfaktan yaptığı yayınlar, şehirlere donatılan bilbord reklamlarındaki ifadeler hep aynı elden çıkmış ürünler gibiydi.

‘AJANS’ HEDEFTE

Seçimlerin hezimetle kaybedilmesinin ardından adeta günah keçisinin arandığı CHP’de kimileri depremzedelere, kimileri yurtdışı seçmene, kimileri Kılıçdaroğlu’na, kimileri küçük ittifak ortaklarına suç yüklerken, fondaş medyada CHP’nin reklam ajansı hedef gösterildi.

CHP’ye yakın Halk TV’deki “Konuşmasak Olmaz” programında konuşan gazeteci Kadri Gürsel, seçimin tamamen reklamcılara emanet edildiğini vurgulayarak Kılıçdaroğlu’nun ‘Sana Söz’ sloganını eleştirdi.

Kadri Gürsel, şunları söyledi:

“Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçim reklamcılara emanet edilemeyecek kadar önemliydi. CHP bunu nasıl reklamcılara, hem de politik kavrayışı çok daiyi olmayan reklamcılara emanet etti. Ben bunu anlamıyorum. ‘Sana söz’ diye slogan söylüyoruz. Bu bence apolitik bir slogan. Sana söz de, ne? ‘Bana güven, ben sana söz veriyorum’ diye... Sanki güvenilmez biri gibi. Güvenilmezliğin zımnen kabulüyle başlanan bir kampanya...”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 45
  • Ertuğrul 11 ay önce Şikayet Et
    CHP yi gelen soyuyor giden soyuyor. 7 li masanın 5 bacağı milletvekili soydu. Reklam şirketleri de ceplerini soydu. Yakında evlerine de girerler.
    Cevapla
  • Nurcihan 11 ay önce Şikayet Et
    Günah keçisi olarak > sen ve tayfan yeter. Kendinize ceza kesin.
    Cevapla
  • Ankarali 11 ay önce Şikayet Et
    Hicccc kampanya şirketlerine kabahat bulmayin onlar siz ne dediyseniz onu yaptilar anketcilerin yaptığını siyasetçiler bürokratlar akademisyenler TV Lee sosyal medya duayenleri ekonomi dahileri ...liste o kadar uzunki. Bunlara ne diyeceğiz. Efendim hiç ses gelmiyor
    Cevapla
  • Kadir 11 ay önce Şikayet Et
    Hiçbir belediyeden işçi atılmayacak namus sözü dedin, şimdi de sana söz diyorsun. Gerisini siz getirin ...
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Geçmişini ve örf ve adaletini unutan zavallılar, ne düşünürseniz düşünün bulamazsınız, çünki kafanız sadece hainlige iyi çalışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı