Bakanlar bu hafta sonu mu belli oluyor? Cumhurbaşkanı başdanışmanından kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerden zaferle ayrılmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Bakanlar Kurulu’nun cumartesi günü açıklanabileceği belirtildi.

Bakanlar bu hafta sonu mu belli oluyor? Cumhurbaşkanı başdanışmanından kritik açıklama
Bakanlar bu hafta sonu mu belli oluyor? Cumhurbaşkanı başdanışmanından kritik açıklama
GİRİŞ 30.05.2023 17:43 GÜNCELLEME 30.05.2023 17:49
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Seçimlerin geride kalmasının ardından bütün gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde hangi isimlerin yer alacağına çevrildi. Haziran ayının ilk haftasında açıklanması beklenen kabineyle ilgili takvim netleşiyor.

Konuya ilişkin kritik açıklama, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan geldi. Mehmet Uçum, 3 Haziran Cumartesi günü Başkan Erdoğan’ın TBMM’de yemin gerçekleştirip aynı gün yeni kabineyi açıklayabileceğini söyledi.

Mehmet Uçum, resmi sosyal medya hesabı üzerinden “Seçim sonuçları uygulama süreci nasıl gelişebilir” başlığıyla yaptığı değerlendirmede önce kesinleşmiş takvime atıf yaptı. Uçum, 30 Mayıs Salı günü milletvekili kesin seçim sonuçlarının ilan edileceğini,1 Haziran Perşembe günü cumhurbaşkanı kesin seçim sonuçlarının resmileşeceğini, 2 Haziran Cuma günü TBMM’nin Devlet Bahçeli başkanlığında toplanarak milletvekillerinin yemin töreninin yapılacağını belirtti.

Uçum, “Takvimin devamı ise şöyle işleyebilir” diyerek ilk olarak 3 Haziran Cumartesi gününe işaret etti ve şunları söyledi:

TBMM Geçici Başkanı Sayın Bahçeli tarafından genel kurulda cumhurbaşkanı seçim tutanağının seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a takdimi ve aynı genel kurulda Cumhurbaşkanımızın yemini gerçekleşir.

Aynı gün yeni Cumhurbaşkanı töreni yeminden sonra Külliye’de yapılır.

Yine aynı gün Külliye töreninden sonra Cumhurbaşkanımız, kabinesini açıklar. Kabinenin atanmasıyla birlikte, milletvekili seçilmiş cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların görevi sona erer. Bunlar arasından yeniden atanan olursa o zamanda onların milletvekilliği sona erer.

Mehmet Uçum, 4 Haziran Pazar gününün olası takvimini ise şöyle paylaştı:

Atanan cumhurbaşkanı yardımcısı/yardımcıları ve bakanlar TBMM genel kurulunda yemin eder.

Aynı gün önceki cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar ile yenileri arasında devir-teslim töreni yapılır.

Yine aynı gün Milletvekili seçilmiş ama yeni atamadan sonra ve devir-teslime kadar and içmemiş bakanlar devir-teslimden sonra TBMM genel kurulunda and içerek yasama görevine başlarlar.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 35
  • paltacı 10 ay önce Şikayet Et
    Reisin son dönemi, veliahtlarını cb yardımcısı yapmalı.
    Cevapla
  • Garip 10 ay önce Şikayet Et
    Bu dönem devamlı Bakan değişikliği veya görev değişikliği gibi işlere fazla girilmemesi iyi olur. Çünkü çok değişikliğin insanın aklına başaramadı aldılar, yerine yenisini getirdiler düşüncesine yol açıyor, fakat görevden alınan kişiye farklı yerlerde iltimas geçme durumu olmaması içinde gayret gösterilmeli, faydalı olacağı alana yönlendirilmeli. Reisimize mutlaka bu durum bildirilmeli.
    Cevapla
  • Gariban 10 ay önce Şikayet Et
    Bu seni ilgilendirmez
    Cevapla
  • muslim brothers 10 ay önce Şikayet Et
    Ekonomide direksiyon MHP ye verilsin. TCMB sı başkanı MHP li olsun.
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ticaret bakanı korkusuz ve iyi olmalı A101 şimdiden etiketleri yemiledi cezasız kalmamalı
    Cevapla
  • TÜRK 10 ay önce Şikayet Et
    soylu, akar, çavuşoğlu, mehmer şimşek, destici, mehdi eker bakan olmalı. şentop yardımcı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri