Bugün 'Suriyeli oylarıyla kazandılar' diyenler, 31 yıl önce bakın ne demişler!

Batı'nın yardımı, PKK'nın desteği, benzemez partilerin birleşmesi, döviz manipülasyonları, patates-soğanla suni pahalılık oyunları... Hiçbiri CHP'yi iktidara taşımaya yetmeyince Suriyeli muhacirler üzerinden uydurulan yalanlar ilk değil.

GİRİŞ 31.05.2023 12:20 GÜNCELLEME 31.05.2023 12:26
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta iki ayaklı olarak gerçekleştirilen seçimlerin her ikisinde de ezici zafer elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın başarısını gölgelemeye çalışan çevreler, “Suriyeliler oy kullandı diye kazandılar”, "Seçimin kaderini Suriyeliler belirledi" gibi uyduruk argümanlar üretmeye başladı. Kapı kapı dolaşarak, il il gezerek gönüllere girmeyi başaran Başkan Erdoğan ve arkadaşlarının başarısını görmezden gelmeye çalışan muhalif kesim, bunu ilk kez yapmıyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 2023 seçimlerinde oy kullanma hakkı elde eden Suriye kökenli seçmen sayısı sadece 163 bin 44 kişi olarak kayıtlara geçti. Afganistan, Irak, İran ve Libya doğumlu seçmenler de eklendiği takdirde sayı ancak 240 bine ulaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li Kılıçdaroğlu'na attığı fark ise 2 milyon 330 bini bile aşıyor.


31 YIL ÖNCE DE AYNI BAHANELER

Türkiye’de Milli Görüş ve Recep Tayyip Erdoğan mührünün sandıklara en parlak şekilde yansıdığı ilk seçimler arasında yer alan 1992 ara yerel seçimlerinde benzer argümanlar kullanıldı.

1 Kasım 1992 tarihinde gerçekleştirilen ara yerel seçimlerde birinci parti olan, İstanbul’daki 6 seçim merkezinden 4’ünü kazanan ve Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Başçiftlik'te sandıklardan zaferle çıkan Refah Partisi’nin seçimi nasıl kazandığına kafa yoran malum zihniyet, akıllara zarar söylemler geliştirmişti.

Refah Partisi’nin seçim başarısıyla ilgili olarak, “Çarşafların içinde erkekler oy attı”, “Liberal kesim tatile gittiği için RP kazandı” demişlerdi.

Bu gülünç argümanları 7 Kasım 1992'de Bağcılar ve Kağıthane’de gerçekleştirdiği mitingte anlatan Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan, dönemin Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yer aldığı kürsüde malum zihniyetin mağlubiyete bulduğu bahaneleri sıralamıştı.

Erbakan, “Bunların hepsi çocuk masalıdır, züğürt tesellisidir. Doğrusu, ‘Biz iflas ettik’ demeleri lazımdır. Doğrusu bu. Çünkü iflas etmişlerdir. Elhamdülillah...” ifadelerini kullanmıştı.

İşte 31 yıl öncesinden günümüze ışık tutan o konuşma...

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 24
  • bapkr 10 ay önce Şikayet Et
    Reis Zımba ! gibi duruyor. :)
    Cevapla
  • ÇANKIRI' LI 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu chp akıllanmaz yöneticileri Allahınızı severseniz terk edin gidin artık başka karıştıracak yerler bulun kendinize. Bu Ülkenin halkından size prim olmaz artık. Rahat bırakın ülkemizi rahat
    Cevapla
  • fatih34 10 ay önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin mekanı cennet olsun.... Türkiye'nin AYDINLIK YÜZÜYDÜ.... Bu ülke ona çok şey borçlu...
    Cevapla
  • Asım 10 ay önce Şikayet Et
    Ya hdpkk oyları ile Kimler Koltuklarında oturuyorlar?
    Cevapla
  • Gasap haydo 10 ay önce Şikayet Et
    Kim takar. Yakında chp tabela partisi olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı