Kılıçdaroğlu'ndan 'U' dönüşü! CHP'de çatlak büyüyor, olay iddia

CHP'de seçim hezimetinin ardından büyük deprem yaşanıyor... Değişim istiyen partililere karşı direnen Kılıçdaroğlu'nun, zaman kazanmak amacıyla yarın gerçekleştirilecek olan toplantıda MYK üyelerinin istifalarını kabul edeceği iddia edildi.

GİRİŞ 31.05.2023 12:01 GÜNCELLEME 31.05.2023 12:09
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Seçim gecesi MYK üyelerinin toplu istifasını "Başarısızlık algısı oluşur" diyerek geri çeviren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik eleştirilerin artması üzerine çark etti.

Zaman kazanmak ve toplumun öfke ateşini düşürmek için "ara dönem MYK'sı" kurmaya karar veren Kılıçdaroğlu, iddialara göre yarın mevcut MYK üyelerinin toplu istifasını kabul edecek.

Koltuğu koruyabilmek için yerel seçimlere kadar kurultayı erteleme gayretinde olduğu öne sürülen Kılıçdaroğlu'nun tepkileri dindirmek amacıyla istifaları onaylayacağı bildirildi.

Yarın saat 13.00'da gerçekleşecek olan MYK toplantısı öncesi CHP Genel Merkezi'nde Tuncay Özkan'ın şimdiden odasını boşaltmaya başladığı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin ise istifa sonrası akademisyenliğe dönmeye hazırlandığı aktarıldı.

MECLİS'TE DE DEĞİŞİM GELİYOR

Öte yandan dün TBMM'de konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Meclis'teki görev değişiminin sinyallerini verdi. Yemin töreninin ardından cumartesi günü kapalı grup toplantısı yapacaklarını açıklayan Özel, "Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapamayız" dedi.

Toplantıda 1 grup başkanı ve 3 grup başkanvekili seçeceklerini belirten Özel, hem kendisinin hem de Engin Altay'ın grup başkanvekilliğine talip olmadığını duyurdu.

CHP'DE KURULTAYDAN KAÇMA ÇABALARI

28 Mayıs hezimeti sonrası CHP'de gözler kurultay sürecine çevrilirken gündeme düşen bir başka iddia parti tabanında tepkiye yol açtı.

Edinilen bilgilere göre yerel seçimlere birlik-beraberlik içinde girilmesi gerektiğini bahane eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti kurmayları, kurultay sürecini bu dönemin sonrasına ertelemeyi değerlendiriyor.

Kamuoyundan gelen "istifa" çağrıları sonrası CHP'deki koltuk telaşı zirve yaparken, kurultay takviminin yarınki MYK toplantısında şekillenmesi bekleniyor.

Geçen sene de erken seçim ihtimali ve salgın koşullarını gerekçe göstererek kurultayı erteleyen Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs öncesi milletvekili aday listelerini belirlerken temayül yoklaması yapmaya da gerek duymamıştı.

Her fırsatta demokrasi güzellemesi yapıp parti içinde tek adam yönetimi inşa eden Kılıçdaroğlu, 4 partiye aday listesini açıp 100'e yakın CHP'li siyasinin üstünü çizmiş, küçük ortaklara Meclis'te toplam 38 koltuk hediye etmişti.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • HakKAN 9 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar direnirsen diren sonunda seni şutlayacaklar ve unutulacaksın kılışdaroğlu. Bir ay sonra adını bile anmayacak hatırlamayacaklar seni.
    Cevapla
  • Kerem 9 ay önce Şikayet Et
    Sen büyük bir derbi maça çıkacaksın yedek kulübesinde maçı kazandıracak iki oyuncun var ama sen illa ben maça çıkacağım diyorsun ve maçı kaybediyorsun kusura bakma syn Kılıçdaroğlu tüm suç senin derhal istifa etmen gerekli
    Cevapla
  • Yaşar 9 ay önce Şikayet Et
    Haysiyet , onur ,şeref, ve bunları unutturan tek adam hastalığı ,koltuk aşkı....
    Cevapla
  • erdal 9 ay önce Şikayet Et
    İstifa etmesi akp ye yaramaz kalsın yerinde kemal dede. Bu adam kaldığı sürece seçimler akp nin Cumhur ittifakinin.sen gitme bi yere bay bay kemal kal koltugunda bundan iyi muhalefet lideri çıkmaz :)
    Cevapla
  • mutiyurrahman 9 ay önce Şikayet Et
    çaktırmayın aramızda... bay bay kemal tarih oluyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı