CHP'li isimden skandal çağrı: Trakya Türkiye'den ayrılsın!

Skandal bir çıkışta bulunan CHP'li Büyükçekmece Meclis Üyesi Eren Savaş, 7'li koalisyonun seçim hezimetinden sonra Trakya bölgesinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini savundu.

CHP'li isimden skandal çağrı: Trakya Türkiye'den ayrılsın!
CHP'li isimden skandal çağrı: Trakya Türkiye'den ayrılsın!
GİRİŞ 31.05.2023 18:39 GÜNCELLEME 01.06.2023 10:09
Bu Habere 807 Yorum Yapılmış

Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile yol yürüyen 7'li koalisyonun yaptığı siyaseti sorgulamak yerine milleti suçlamaya başlayan CHP'den skandal bir çıkış geldi. 

GAFLET Mİ İHANET Mİ?

CHP'li Büyükçekmece Meclis Üyesi Eren Savaş, Trakya'nın Türkiye'den ayrılması için çağrıda bulundu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP'li Savaş, "Trakya'nın ayrılması daha doğru olacak. Her koyun kendi bacağından asılsın. Kimse kimsenin kaderi ile oynamazın." ifadelerini kullandı. CHP'li Savaş başka bir paylaşımında ise "Bay bay Türkiye Cumhuriyeti" diye yazdı.

DAHA ÖNCE DE "İZMİR AYRILSIN" AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI

2016'da dönemin CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmirlilerin gerekirse Türkiye'den ayrılarak Avrupa'ya girmeye hazır olduğunu söyleyerek, "İzmirliler Avrupalı olmaya hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibi. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır" demişti.

SOYER DE İZMİR İÇİN ‘PARA VE BAYRAK’TAN BAHSETMİŞTİ

Benzer bir söylem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından dillendirilmişti. CHP’li Soyer, “İzmir bayrağıyla” ilgili bir çalışmadan bahsederek şehir genelinde kullanılabilecek bir para hayata geçirmeyi planladıklarını söylemişti.

Soyer'in 5 Haziran 2020'de Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyelerine dijital ortamda yaptığı konuşmada şunları dile getirmişti:

“Bir akademisyen hocamız İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma ortaya çok ilginç bir sonuç çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş. Yeşil beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış. İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş. Biz tabii büyük bir heyecanla dinledik. Sonra hoca, bunu bir akademik makale haline getirdi, daha basmadı. Basacağız yakında galiba. Bunu şunun için anlattım. Benim aklımda bir İzmir parası çıkartmak vardı, hatta buna ‘İzcoin’ diye bir isim de koymuştum. Sonra bayrak da çıkınca, arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; ‘senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i bu memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır, duralım bunun ismini falan değiştirelim’ dediler. Bunu biraz da şaka olsun diye anlattım ama kısacası şu, İzcoin veya buna ne diyeceksek diyelim, bunu bir takas enstrümanı blockchain teknolojisi kullanılarak yapılacak bir parayı hayata geçireceğiz. Ve bunu ‘Bizİzmir’ sayfası üzerinden gönüllü çalışmalar için yapmaya başladık.”

ADD MARMARA’YI YOK ETTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği, 10 Kasım çelenkindeki Türkiye haritasından Trakya ve İstanbul'u silmişti.

 Manisa'nın Soma ilçesinde 10 Kasım törenleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Cengiz Topel Meydanı'ndaki çelenk sunma programında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çelenkindeki Türkiye haritasında İstanbul ve Trakya bölgesine yer verilmemişti.

BATI’NIN HAYALİNDEKİ HARİTA

Fransa merkezli AFP haber ajansı, Türk SİHA'larından bahsedilen bir haberde yayınladığı haritada İstanbul ile Trakya'yı Türkiye topraklarından çıkarmıştı.

"Türk SİHA'larına talep" başlıklı haritada, İstanbul'un Avrupa Yakası ile Trakya bölgesi, Türkiye'ye ait değilmiş gibi gösterilmişti. Harita üzerinden yapılmaya çalışılan algı operasyonu, yoğun tepkilere neden olmuştu.

AB'NİN NİYETİ BELLİ

50 Euro kağıt parasındaki AB haritasının Türkiye kısmında Trakya bölgesi ve İstanbul, Avrupa Birliği toprağı olarak gösteriliyor.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 807
  • Cengaver 10 ay önce Şikayet Et
    Ulan kanı bozuk .İzmir değil,sen ve senin gibiler İzmirden defolup ayrılsın.
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Zaten bi CHP Birde HDP istiyor bu tip antin kuntin işleri
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 10 ay önce Şikayet Et
    Yani o zaman mağara devrine doğru herkes kabile kabile ayrılsın senin olmayan beynine göre.
    Cevapla
  • devriye 10 ay önce Şikayet Et
    bunlar kim ve bunlara bu aklı kimler veriyor..? Sen bu ülkeyi terketsen daha iyi olur..
    Cevapla
  • Selim 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlara oy veren tirakyalilardami boy düşünerek oy veriyorlar çok merak ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı