Son dakika: Yeni Meclis'in ilk icraati o olacak! Milyonları ilgilendiriyor...

Yüzyılın Meclis'i yeni vekillerin yemin töreniyle açıldı. Erdoğan, AK Parti Grubu'na milyonların cebini doğrudan ilgilendiren seçim vaatlerinin en kısa sürede yasalaşması talimatı verdi. Yeni Meclis'te ilk iş olarak maaş zamları geliyor...

GİRİŞ 03.06.2023 07:14 GÜNCELLEME 03.06.2023 09:23
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu bir demokrasi şölenine daha ev sahipliği yaptı. 14 Mayıs seçimlerinde ipi göğüsleyen milletvekilleri yemin etti ve 28. Dönem çalışmalarına resmen başlamış oldu.

TBMM Genel Kurulu, Anayasa ve İçtüzük gereği YSK'nın milletvekili seçimlerinin resmi sonuçlarını açıklamasından sonraki üçüncü gün toplandı. Toplantıdan kısa bir süre önce Erdoğan da Meclis'e geldi.

Erdoğan'ı Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, resmi törenle karşıladı. Erdoğan daha sonra yemin törenini izlemek üzere Genel Kurul'da kendisi için ayrılan locaya geçti.

MÜJDELER YASALAŞANA KADAR ÇALIŞMALAR SÜRECEK

28'inci Dönem parlamentosunun öncelikli gündem maddeleri dar gelirliler, memur ve emeklilerin alım güçlerini yükseltmeye yönelik adımlar olacak. Yüzyılın Meclis'inde yeni vekillerin mesaisi Başkan Erdoğan'ın milyonlara verdiği müjdeleri yasalaştırana kadar sürecek.

Yeni vekiller, Meclis Başkanı ve Meclis'in yönetimini seçtikten sonra dağılmayacak. Erdoğan, AK Parti grup yönetimine seçim vaatlerinin en kısa sürede yasalaşması talimatını verdi.



15 Temmuz'a kadar görüşülmesi beklenen bazı düzenlemeler şöyle:

Ev hanımlarına emeklilik, evlenen gençlere düşük faizli kredi, en düşük memur maaaşının 22 bin lira olması, asgari ücret ve emeklilerin maaşlarında artış ve refah payı.

TBMM Başkanı'nın seçilmesi ve komisyonların oluşmasından sonra TBMM çalışmalarına başlayacak. Türkiye'yi mutlu edecek yasal düzenlemeler TBMM'nin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak.

BAŞÖRTÜSÜ DÜZENLEMESİ VE FAHİŞ KİRALAR KONUSUNDA DA ADIMLAR ATILACAK

Bu konular sonuçlanana kadar TBMM tatile girmeyecek. Başörtüsü düzenlemesi ve fahiş kiralarla ilgili yaptırımlar konusunda da adım atılacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    asgari ücret 13.500 14000 olsun çünkü patronlar her şekilde fazlasıyla kazanıyor
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge ve hayat pahallıgı
    Cevapla
  • Mete TÜRK 10 ay önce Şikayet Et
    Reisim Meclis tatile girmeden şu 3600 konusunu halledersiniz inşallah.
    Cevapla
  • Bülent 10 ay önce Şikayet Et
    Tüm galericilerin ve al satcıların oyunlarını bozmak lazım. Şimdiden Toog çıkanlara faiş fiyat teklifi edip daha fazlaya satmak istiyorlar. Toog fabrikasına duyurulur. Buraların hesabı nı sorun.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    devlet kendi calip kendi oynuyor. sorunu yapanda kendisi cozum verecegim diyende. ama cozum hiçbir zaman gelmiyor. qradaki kimse buyuyup gidiyor
    Cevapla
  • Yavuz 10 ay önce Şikayet Et
    kaç yaşındasın ve okuma yazma biliyorsunuz? bu problemler yıllardır chpkk çıkardığı problem devlet ne alaka??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!