Bakan Mahinur Özdemir Belçika'da gündem oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında geniş yer buldu. Göktaş bir dönem Belçika'da milletvekilliği yapmıştı.

GİRİŞ 04.06.2023 19:25 GÜNCELLEME 04.06.2023 19:26
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Belçika'nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosunda daha önce milletvekilliği yapan Göktaş'ın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

Belçika haber ajansı Belga'nın haberini de kullanan Belçika basını, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu" başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş'ın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.
 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş'ın eşi...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş'ın eşi...


 

Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaş'ın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi.

2015'TE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Haberlerde, Göktaş'ın 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçika'da siyaseti bırakan Göktaş'ın 2020'de Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • almancı 10 ay önce Şikayet Et
    Kılık kıyafet sadece dış görüntü dür ama belli değilmi nasıl yetişdiği eğer belçikada bu şekliyle görev yaptıysa merak etme temel sağlamdır!
    Cevapla
  • Memet 10 ay önce Şikayet Et
    Belçika ve Hollanda gibi liderleri faşist olan ülkede demokrat insanlar nasıl siyaset yapsın ki?!
    Cevapla
  • yusuf 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupa kültürüyle büyümüş,yetişmiş biri,nasıl Türk kültürü,örf adetlerini nasıl temsil edecek.. İnşallah,kültürümüzle yetişmiştir.
    Cevapla
  • ecdad 10 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede doğup büyüyenler sanki TURK KULTURU ILE YASIYOR :)
    Cevapla
  • Muhammed acar 10 ay önce Şikayet Et
    abla lütfen lgbt yi ülkemizden ve ailelerden uzak tutun eşine bağırdı diye veya vurdu diye iftira atılan 70 yaşındaki amcalarimizi evinden uzaklastirmayin
    Cevapla
  • Ümmül Fatma 10 ay önce Şikayet Et
    Mahinur cok seviyor guveniyoruz. Avrupanın bir ülkesinden, yazamiyorum ülkemi Türklere islama ve böyle birine destek yazdinmi tüm türkler cefa cekiyor bunuda bilin. Mahinur bu eziyetleri gorerek büyudı belcikada ama yılmadı. Rabbim seni aileni ve reisi utandirmasin nazardan korusun. Bakan olunca unutma bizleri bu ülkelerde şaka şaka unutmazsın ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...