HDP'li Pervin Buldan ve Mithat Sancar'dan flaş karar! Bıraktılar

Seçimlerde hüsran yaşadıklarını itiraf eden HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, kongrede görevlerini devredeceklerini açıkladı.

GİRİŞ 04.06.2023 22:00 GÜNCELLEME 05.06.2023 10:02
Bu Habere 300 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan'a karşı hezimet yaşayan HDP'nin önemli isimlerinden sürpriz bir karar geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, katıldıkları programda, partinin önümüzdeki aylarda düzenlenecek kongresinde yeniden aday olmayacaklarını duyurdu.



İKİ İSİMDEN SEÇİM İTİRAFI

Pervin Buldan seçimlere ilişkin "Kampanya sürecini çok iyi yönetemediğimizi tespit ettik. Bizim dışımızdaki çevrelere gidemedik, büyüyemedik. Farklı kesimleri içimize alma konusunda eksiklik yaşadık. Kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşa devretmekten mutluluk duyacağım. Karar alma sürecinde de yer almayacağımı söylemek isterim. Halkımıza hesap vereceğiz, kadınlara hesap vereceğiz, oy verenlere hesap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Mithat Sancar da seçimlerde hedefledikleri oy oranına ulaşamadıklarını, bu kapsamda kendilerini başarısız saydıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Ben de kongrede eş genel başkanlık görevini bırakacağım. Kongre süreci başlamıştır. Eleştiri, özeleştiri, muhasebe sürecinin yürümesi için bütün kurulların önünü açmak istiyoruz. Partiyi eş genel başkanlar kilitlesin istemiyoruz. Partiyi daha güçlü bir noktaya getirmek için kongrede görevi bırakacağımı net olarak ifade ediyorum. Amaç partiyi daha ileri bir noktaya götürmektir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 300
  • Haso 10 ay önce Şikayet Et
    Siz hic bir zaman turk siyasetine faydaniz olmadi mecliste olmaniz bile anlamsiz
    Cevapla
  • Fakirullah 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar koyun dedikleri seçme nin hışmına uğradı lar
    Cevapla
  • Nesin 10 ay önce Şikayet Et
    Sizler Türkiyelik planlarınız güçü büyük Türkiye olma hayallerinizi size verdirmedikten ve sizin öyle bi hayaller içinde olamayacağınızdan ötürü sadece küçük ve boş hayallerde kaybolur gidersiniz Türkiye tek bir derdi vardır o da inançlı imanlı güçlü Türkiye’ olmak derdin başka bir dert aramam bu sizde hiç yok
    Cevapla
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    Hesabı siz ancak PKK nin elebaşlarına verirsiniz. Sizin halklara Kürtlere hesap verme gibi bir derdiniz yok. Size Oy vermeyen Kürt kardeslerimize hesap sorma gibi bir huyunuz var
    Cevapla
  • Yazık 10 ay önce Şikayet Et
    Sen git kadınlara hesap ver. Anca gidersin halka rağmen siyaset olmaz. Halka ülkeye dönün emir almayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak