CHP'de koltuk savaşı: Kulisleri sallayan iddialar

Seçim sonrası istifa etmeyen ve bileti MYK'ya kesen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na yakın isimleri parti içine yerleştiriyor. Kurultay'da İBB Başkanı'yla yarışmak istemeyen CHP liderinin, koltuğunu korumak için daha çok taviz vermesi bekleniyor.

GİRİŞ 05.06.2023 08:35 GÜNCELLEME 06.06.2023 11:49
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

CHP'de geçen perşembe günü 17 üyenin istifasıyla sonuçlanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gözler yeni yönetim kadrosuna çevrilirken, koltuk kapma yarışı da başladı.

Yeni yönetimin belirlenme sürecinde bazı aday isimlerin, kendini yönetim kadrosuna dahil ettirebilmek için günlerdir kulis yaptığı belirtildi.

Seçim hezimetinin faturasını MYK üyelerine kesen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik tepkilerin önünü kesmek için 17 ismin istifasını perşembe günü kabul etti.

Cumartesi günü Parti Meclisi'ne (PM) başkanlık eden Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı belirleme sürecinde adı kulislerde geçen bazı isimlerin lobi faaliyeti yürüterek koltuk savaşına girdiği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, CHP'deki koltuk kavgasını Ülke TV'de değerlendirdi:

İMAMOĞLU İDDİALARI

Öte yandan son dönemde Kılıçdaroğlu ile sık sık görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun da parti üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş artırması dikkati çekti.

Meclis'te CHP'nin grup başkanvekilliğine atanan isimlerden olan Gökhan Günaydın, İmamoğlu'na yakınlığı ile biliniyor.

Sabah gazetesinin iddialarına göre; geçmiş dönemde Kılıçdaroğlu'na muhalif söylemleriyle ön plana çıkan Günaydın'ın, bu göreve getirilişinde İmamoğlu'nun büyük rol oynadığı ifade edildi.

Yeni atanacak MYK'da da İmamoğlu'na yakın isimlerin olmasına kesin gözüyle bakıldığı aktarıldı.

Genel başkanlık yarışında İmamoğlu'nu karşısında rakip olarak görmek istemeyen Kılıçdaroğlu'nun, ilerleyen süreçte yeni tavizler verebileceği kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 99
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ülke yoneteceklerdi öylemi
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    20 oy almak için 39 milletvekili veren kişi kendi koltuğu için neler verir neler.
    Cevapla
  • Fatih66 10 ay önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi ete para vermeyin
    Cevapla
  • Erkan 10 ay önce Şikayet Et
    Seviyesiz zırcahil,Senin de önüne kemik atmışlar,besbelli..
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi, ohhhhhhhhhh
    Cevapla
  • Memleket 10 ay önce Şikayet Et
    Endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!