Dikkati çeken iddia: DEVA ve Gelecek birleşiyor, Eş Başkanlık geliyor

CHP listelerinden seçime giren ve toplamda 25 vekil çıkartan DEVA ve Gelecek partilerinin birleşeceği; TBMM'de daha güçlü bir temsil için ise, Meclis'e 10 vekil sokmayı başaran Saadet'le görüşmelerin süreceği kaydedildi.

GİRİŞ 06.06.2023 06:58 GÜNCELLEME 06.06.2023 09:44
Bu Habere 184 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, toplam 35 milletvekili çıkardı.

DEVA İLE GELECEK BİRLEŞİYOR: DAVUTOĞLU'NA "ONURSAL GENEL BAŞKANLIK" VERİLEBİLİR

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre; 15 vekili bulunan DEVA Partisi'yle 10 vekil çıkartan Gelecek Partisi birleşme görüşmeleri yürütüyor.

"Bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Bu konuda hayli yol alındı" diyen Öztürk, "DEVA ile Gelecek Partisi birbirine yakın. O yüzden birleşmesi sancılı olmaz. Bu partilerde eğer birleşme gerçekleşirse 'Eş Başkanlık' döneminin yanı sıra Davutoğlu'na 'Onursal genel başkanlık' unvanı da verilebilir" iddiasında bulundu.

TBMM'DE DAHA GÜÇLÜ BİR TEMSİL İÇİN İSE SAADET'LE GÖRÜŞÜLÜYOR

Kurulması düşünülen sistemin Meclis'teki güçlü temsili için ise, Saadet Partisi'yle temasa geçildiğini kaydeden Sözcü yazarı Öztürk, "İki partinin genel başkanları (Davutoğlu ve Babacan) arasında görüşmeler devam ederken, TBMM'de güçlü bir grup oluşturabilmek için Saadet Partisi'nin de grupta yer alması amaçlanıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında da bu konuda görüşme yapıldı" dedi.

MUVAZAALI PARTİ KURULABİLİR, ORTAK ADAY BELİRLENEBİLİR

Yapılan çalışmalara dair diğer bilgileri de aktaran Öztürk, "TBMM'de güçlü bir grup kurabilmek için gerekirse 'Muvazaalı parti' kurulup o isim altında çalışma yapılması da gündemde. Demokrat Parti'nin de bu sürece dahil edilmesi amaçlanıyor. Yani, TBMM'de 38 kişilik güçlü bir grup oluşturulması da amaçlar arasında yer alıyor. Bu görüşmeler devam ederken, çarşamba günü yapılacak TBMM Başkanlığı için üç siyasi partinin çalışmaları tamamlaması halinde ortak aday çıkarması da gündemde" diye yazdı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 184
  • Türkiye Yüzyılı* 9 ay önce Şikayet Et
    "Saadetle Deva gelecek Partisi "kurarlar zaten demokrat partisinin d harfide var.Partinin kısaltışı ise sdgp olur amblemide size bırakıyorum afacanlar ))
    Cevapla
  • Mehmet mertoglu 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda ki kibir ve makam hırsı varken bir halt yapamazlar
    Cevapla
  • net 9 ay önce Şikayet Et
    chplileri iyi kandırdılar ha oyunu kurdular meclise girdiler rüyalarında göremeyecekleri kadar büyük bir başarı onlar için hayal ötesiydi meclise girmeleri imkanı mümkünatı yoktu hiç baraj olmasa bile meclise giremeyecek adamlar bunlar işte ama chp sırtına bindiler girdiler kurbağa ve akrep hikayesi gibi
    Cevapla
  • @Mesut Bey 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Mesut Bey soyağacınızı iyi araştırın belki A. Hitler ile akraba bağınız vardır? Anti- Semitizm Anadolu Türk Milletine yakışmaz utanç verici durum büyük ayıptır Osmanlı hükümdarları Avrupada zulüm ve işkence gören Yahudileri her zaman kapılları açıp misafir etmişlerdir!
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Ali partisi mi? Temelden göçer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar