AK Partili belediyenin daveti tepki çekmişti: Melek Mosso özür diledi

AK Partililere küfreden bir kadının fotoğrafını "idolüm" diye paylaşan Melek Mosso, gelen tepkilerin ardından özür diledi. Mosso'nun AK Partili belediyenin konserine davet edilmesi de tepki çekmişti; konserin iptal edildiğini söyledi.

GİRİŞ 07.06.2023 18:07 GÜNCELLEME 07.06.2023 18:10
Bu Habere 418 Yorum Yapılmış

Şarkıcı Melek Mosso, önceki gün katıldığı bir ödül töreninde kadın haklarıyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Her fırsatta kadın haklarından dem vuran Mosso'nun, AK Partili kadın seçmenlere küfür eden kadının fotoğrafını sosyal medya hesabından RT etmesi tepkiye neden oldu. 

Mosso'nun ayrıca, aynı kadının kıyafetlerini taklit ederek sandığa gittiği ve bu anını sosyal medyadan "seçim kombinim" notuyla paylaştığı görüldü. 

MOSSO'YU DAVET EDEN AK PARTİLİ BELEDİYEYE TEPKİ

Tekirdağ Kiraz Festivali düzenleyen AK Partili Süleymanpaşa Belediyesi, hakaretleriyle gündemde olan Melek Mosso'yu davet etti. Mosso'nun festivale davetli olması tepki çekti.

MELEK MOSSO ÖZÜR DİLEDİ

Şarkıcı Melek Mosso, tepkilerin büyümesinin ardından özür diledi ve konserin iptal edildiğini söyledi. 

"Kırdığım, incittiğim herkesten özür dilerim" diyen Mosso, "Esprimin amacını aşmış olma durumundan dolayı birbirini bu kadar seven bir toplumun karşı karşıya geliyor olması çok üzücü. Amacımın kimseyi üzmek ya da ayrıştırmayı tetiklemek olmadığını tetiklemek olmadığını beni tanıyan herkes bilir, tanımayanlara da ben, açık yüreklilikle ifade edeyim; öyle bir ideğilim ve yaşananlardan dolayı üzgünüm" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BELEDİYE TEPKİLERE KULAK TIKADI: KONSER İPTAL EDİLMEDİ

Dün akşam saatlerinde konserin iptal edildiğine dair haberler medyada yer almış, ancak organizasyonu düzenleyen ajanstan yapılan açıklamada, "11 Haziran'da Melek Mosso'nun festivalde sahne alacağı" belirtilmişti. 

"SEÇMENİNİZE KÜFREDEN İNSANLARI BESLERKEN UTANMADINIZ MI?"

Sosyal medyada birçok kullanıcı, AK Partili belediyeye tepki gösterdi. Vatandaşların yorumlarından öne çıkanlar şöyle: 

  • Kadınlara hakareti yücelten tiplere belediye konseri adı altında para kazandırılmasına karşıyız.
  • Bu nasıl bir saçmalık? Bir sürü hakaret küfür edecekler sonra da küfür ettikleri yerden para kazanacaklar. 
  • Seçmenlerinize küfreden insanları beslerken utanmadınız mı? Kasten mi yapıyorsunuz? 
  • Gerçekten bravo... Sizler dinimize küfredenlere Müslüman olmaya devam edin. Onlar da daha çok dinimize küfür etmeye devam etsin. 
  • Millete kulak verin. Konseri iptal edin. 

ÖDÜL TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMADA KADINLAR ÜZERİNDEN HÜKÜMETİ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Melek Mosso, önceki gün katıldığı ödül töreninde yaptığı konuşmada, kadın haklarından dem vurmuş ve "özgürlük olmadığını" öne sürerek hükümeti hedef göstermeye çalışmıştı:  

“Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum.

Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam.”

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 418
  • yılmaz 10 ay önce Şikayet Et
    Sizleri seviyorum sözü kendin gibi yalan ve bizler seni sevmiyoruz...
    Cevapla
  • Levrock 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda beyin yok , yoksa 15 secim kaybedene kim niye oy versin
    Cevapla
  • okur 10 ay önce Şikayet Et
    insanları aşağılamanın piskolojisi eziklikten başka birşey değil.
    Cevapla
  • Birisi 10 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde olağanüstü bir deprem yaşandı halktan bağışlar toplanıyor ama belediyeler paralarımızı sanatçılara harcayabiliyor Pes doğrusu evsizlikten depremi yaşamamışlar bile etkilendi bu ne rahatlik
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bunların vatandaşlıktan çıkarılması gerekir
    Cevapla
  • Aslı 10 ay önce Şikayet Et
    Aman dikkatli ol, seni çıkarıverirler. Berna Laçin millete demediği bırakmadı. Seçimden bir gün önce Paris Büyükelçiliğinde onur konuğu oldu, hem de 21 senelik AKP döneminde. Attığı fotoları gözümüzün içine sokup, devlet benim siz kim oluyorsunuz dedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar