Hep Erdoğan’a diyorlardı, şimdi Kılıçdaroğlu’na döndü: Sultansın!

CHP’nin başında girdiği 13’üncü seçimi de kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirme hamleleri devam ederken, muhaliflerin yeni silahı “sultanlık” ithamı oldu.

Hep Erdoğan’a diyorlardı, şimdi Kılıçdaroğlu’na döndü: Sultansın!
Hep Erdoğan’a diyorlardı, şimdi Kılıçdaroğlu’na döndü: Sultansın!
GİRİŞ 09.06.2023 13:06 GÜNCELLEME 09.06.2023 13:07
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tasfiye etmek için düğmeye basan muhalifler her yolu deniyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” diyerek öne atıldığı, Gürsel Tekin’in “Çekilirse ben varım” sözüyle bayrak açtığı, Murat Karayalçın, Engin Altay ve Gürsel Erol’un içeriden, Yılmaz Ateş ile Mehmet Sevigen’in dışarıdan hamlelerde bulunduğu CHP’de fondaş medyada da Kılıçdaroğlu’na kuşatma operasyonu düzenleniyor. Hemen her gün Kılıçdaroğlu aleyhine bir kampanyanın düğmesine basıldığı CHP’de muhalefet yeni bir slogan etrafında kenetleniyor: Sultanlık!

Kemal Kılıçdaroğlu muhaliflerinin yeni silah olarak sultanlık ve padişahlık ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmıyor.

  • Yıllardan beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a itham olarak yöneltilen sultanlık/padişahlık argümanı, siyasi kariyeri seçim başarılarıyla dolu olan Erdoğan üzerinde hiçbir zaman etkili olmadı.
  • Türkiye halkının padişahlara hürmetini azaltmak için kullanılan bu tabir ile sultanlık ve padişahlık "hakaret" ifadesi olarak zihinlere yerleştirilmek isteniren, Batı'da var olan krallık ise sürekli "yücelik" manasında kullanılıyor.


CHP medyasının fonlu gazetelerinden Cumhuriyet’in köşe yazarı Bedri Baykam’ın önceki gün makalesinin başlığına çıkardığı “padişahlık” ithamı, bugün CHP Ulusal Birlik Hareketi’nin yazılı açıklamasında da yer aldı.

BAYKAM: PADİŞAHLIĞIN DEVAMI

Bedri Baykam’ın 8 Haziran’da Cumhuriyet’te yayınlanan “Konu istifa değil sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin padişahlığı terk etmesi” başlıklı yazısında şu ifadeler kullanıldı:

“Konumuz CHP’nin başında hangi ismin yer aldığı veya alacağı değil. Konumuz, CHP’nin artık ‘tek adam’ yönetimini terk edip halka verilen değeri göstermenin ilk şartı olan ‘kendi üyelerine saygı’ üzerinden ‘Parti İçi Demokrasi’ye geçiş yapması. /…/ Bu demokrasi değildir. Sonsuz gücün tek kişiye aktarımıdır. Padişahlık mantığının devamıdır.”

MUHALİFLER: KILIÇDAROĞLU SULTAN GİBİ

Aynı paralelde söylem geliştiren parti içi muhalefet de Kılıçdaroğlu’nu “sultanlıkla” suçladı. CHP Ulusal Birlik Hareketi adına yazılı açıklama yapan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, şunları söyledi:

“Bindelik partilere bir sultan edasıyla ulufe dağıtır gibi verdiği milletvekilleriyle iktidar bloğuna anayasayı değiştirme olanağı dahi tanınmıştır. FETÖ ve PKK’ya terör örgütü diyenlerin parti içinde yaşama hakları ellerinden alındı. Arabayı devirenler artık kenara çekilmeli, özgür iradesiyle CHP’nin yeniden kurucu iradesine kavuşmasına engel olmaya kalkmamalıdırlar. Yerel seçimlere Kılıçdaroğlu yönetiminde gidilmesi halinde daha ağır bir yenilgi alınacaktır.”

CHP içinden Kılıçdaroğlu'na bir istifa çağrısı dahaCHP içinden Kılıçdaroğlu'na bir istifa çağrısı daha

Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde Kapalıçarşı’da esnaf ziyaretinde bulunmuş ve fes giyerek fotoğraf çektirmişti.

CHP'de değişim isteyenin kendi koltuğu değişti!İşte Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' tasfiyeleriCHP'de değişim isteyenin kendi koltuğu değişti! İşte Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' tasfiyeleri

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 119
  • İbrahim sahin 10 ay önce Şikayet Et
    Önce peygamber soyundan gelme söylemi,şimdide sultanlık....vay vay vay.hisseli harikalar kumpanyası...
    Cevapla
  • Envers 10 ay önce Şikayet Et
    Bu parti İslam'a savaş açmak için kurulmuş ve bunca oy alıyor. Proje yok tek bildiği yalan iftira çamur ve seçmenine korku pompalamak işte bunlar gelirse sizi böyle yapicak
    Cevapla
  • Turgut Reis 10 ay önce Şikayet Et
    Sultanlikmiş, ondan anca gavur ermeni papaz yardimcisi bile olmaz.
    Cevapla
  • GöNDeR 10 ay önce Şikayet Et
    chp de kukla çok. kuklalar savaşı izleyeceğiz.
    Cevapla
  • Fahri44 10 ay önce Şikayet Et
    Allaha şükür kahraman ordumuz ne zaman bu guruhun elinden kurtuldu ozaman her alanda terakki başladı bu zihniyete artık geçit yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi