Şartlı yeşil' ışık Kılıçdaroğlu son kozunu oynadı! Değişim sesleri arasında ne konuştular?

Partideki 'değişim' çağrılarının peş peşe geldiği bugünlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun dün yaptıkları iki saatlik görüşmenin detayları herkes tarafından merak ediliyordu. Görüşmenin detayları kulislere yansıdı...

GİRİŞ 15.06.2023 11:53 GÜNCELLEME 15.06.2023 11:54
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

BBC News Türkçe'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferle ayrıldığı seçimlerin ardından muhalefet partilerinde iç karışıklık devam ediyor. CHP ve İYİ Parti'de 'yenilik' çıkışları sürerken Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in istifaları isteniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim mağlubiyeti sonrası "değişim" derken, istifa çağrılarını duymazdan gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tepkilere "Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüştü! İlk açıklama geldiKılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüştü! İlk açıklama geldi

Ekrem İmamoğlu’nun 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı davaya yarın başlanacakEkrem İmamoğlu’nun 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı davaya yarın başlanacak

İMAMOĞLU DEĞİŞİM TALEBİNİN GEREKÇELERİNİ ANLATTI

Kulislere yansıyan bilgilere göre görüşmede İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na değişim talebinin gerekçelerini ve önerilerini anlattı. İmamoğlu'nun kendi adaylığını gündeme getirmediği, fakat yeni bir ismin genel başkanlığında seçime gidilmesi önerisinde bulunduğu belirtiliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na yanıtı ne oldu?

"SÜRECE BİRLİKTE BAKACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "değişim" talebini yinelediği Kılıçdaroğlu'nun ise bu isteğe kongre süreçlerine işaret ederek, "Sürece birlikte bakarız" cevabı verdiği öğrenildi. İki ismin bu kararda mutabık kaldığı bildirildi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK ET' ÇAĞRISI

İmamoğlu görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun Salı günkü grup toplantısında ifade ettiği "Değişimin önünü sonuna kadar açacağım" sözlerini hatırlatarak değişime öncülük etmesini istedi. Ekrem İmamoğlu farklı durumda yerel seçimlerde İstanbul'un da kaybedilebileceği endişesini belirtti.

KILIÇDAROĞLU 'BİR DÖNEM' DAHA DEDİ

CHP kaynaklarına göre Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında "baba-oğul" ilişkisi çerçevesinde bir görüşme gerçekleşti. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun bir dönem daha görevine devam etmesi, genel başkanlık tartışmasının yerel seçimlerden sonraya bırakılması düşüncesi var.

ADAYLIK KONUSUNDAKİ TUTUMUNU NETLEŞTİRECEK

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun şimdiden somut bir tavır alması için erken olduğunu, değişim talebinin tabanda ve parti örgütlerinde yansımasına göre İmamoğlu'nun adaylık konusundaki tutumuna karar vereceği belirtiliyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • usta 10 ay önce Şikayet Et
    CHP 2 kere İBB yi kazansa bile borçtan hizmet yapmayı bırak çöpleri bile toplayamaz hale gelecek.
    Cevapla
  • palulu 10 ay önce Şikayet Et
    hangi birini tikacan eko bundan daha tehlikeli
    Cevapla
  • Yakup bilen 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal kilicdaroglu nun yeri demirtasin yanidir. Bunu devlet yaparsa bilki turkiye demokratiklesmis, ve bagimsiz olmustur.
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 10 ay önce Şikayet Et
    ..... cek, .....cak. Süreci göreceğiz.....
    Cevapla
  • HHH 10 ay önce Şikayet Et
    Şunların rezilligine bakın ya ben adayım deme cesaretleri bile yok bunlara ülke teslim edilecek öylemi İstanbul teslim edildi hergün otobüsler ya yanıyor ya yolda kalıyor ay canına yandığımın ne kitlelersen kitle kitlesi var ya yüzsüzleri musallat ediyorlar başımıza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Denizkurdu tatbikatı mesajı
Sokak ortasında silahlı pusu