Üniversite sınavı kaldırılacak mı? Bahçeli'den son dakika açıklama

MHP lideri Bahçeli, geniş bir mutabakat sağlanarak üniversite sınavının kaldırılması gerektiğini söyledi. Bahçeli ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, Uygur Türkleri hakkındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 20.06.2023 10:36 GÜNCELLEME 20.06.2023 12:04
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış
  • "Geniş bir mutabakat sağlayarak üniversite sınavını kaldıracağımız günler uzak değildir."
     
  • "Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, günahtır, cinayettir, rezalettir, melanettir."
     
  • (Anayasa Mahkemesi) "Onları şiddetle kınıyorum. Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım."

Son dakika haberi: MHP Grup Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

İyiliğe karşı iyilik adalettir, iyiliğe karşı kötülük cinayettir, kötülüğe karşı iyilik ihsandır. İnsanlığın en büyük derecesidir.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın koçbaşı gençlerimizdir. Teknolojik gelişmelerin boyutu nereye ulaşırsa ulaşsın, sahip olduğu beşeri cevherin adı Türk gençliğidir. Üstelik alfabenin hiçbir harfiyle sınırlandırılamaz. 

O gençliktir ki; kim var diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan ben varım diyebilen bir gençliktir. 

"ÜNİVERSİTE SINAVINI GENİŞ MUTABAKATLA KALDIRALIM"

Ümit ediyorum ki geniş bir mutabakat sağlayarak üniversite sınavını kaldıracağımız günler uzak değildir.

SEÇİM SONUÇLARI

Parti olarak seçim sonuçlarını değerlendirdik. Stratejik hedeflere ulaşmanın memnuniyeti dile getirilmiştir. Parti olarak rehavete kapılamayız. Hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz. Zaman, çalışma zamanıdır. Bir günümüzün diğeriyle aynı olmamasına özellikle dikkat ve özen gösteriyoruz. 

Türkiye'mize nefes aldırmak, iç ve dış kaynaklı sorunları çözmek, milletimizi hak ettiği mevkilere çıkarmak asıl gayemizdir. Bu itibarla siyasi mücadelemizi şevkle sürdürmek zorundayız.

"CHP'NİN YÖNETİMİ ALTINDAKİ ŞEHİRLER HAYSİYETİNE KAVUŞMALI"

Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek yenilerini eklemektir. İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri olmak üzere diğer tüm büyükşehir belediyelerinin, il ve ilçe belediyelerinin Türkiye'nin yükselen itibarına müzahir şekilde yönetilmesi tarihi önemdedir. Belediyecilik bir sevda yönetimidir. İstanbul 5 yılını kaybetmiştir. Aynı durum Ankara, Antalya, Mersin, Antalya, Hatay, Tekirdağ büyükşehir belediyeleri için de geçerlidir. 

Türk milleti, mahalli iradelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır. Allah'ın izniyle CHP'nin ve diğer zillet partilerinin yönetimi altındaki şehirlerin hürriyet ve haysiyetlerine kavuşmalarına hep birlikte şahit olacağız.

YENİ ANAYASA VURGUSU

Yeni bir Anayasa ülkemize kazandırılmalıdır. Her milletvekili, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumlu olacaktır.

MERKEZ BANKASININ BEKLENEN FAİZ KARARI

Son günlerde politika faizini yükseltme beklentisini artırmak için iç ve dış lobilerin aktif olduğu görülmektedir. MHP'nin faize bakışı değişmemiştir. Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye'nin ekonomik refahı için kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır. 

"YENİ BABACAN VAKASI"

Muhalefet partilerinin beyhude çırpınışları, ekonomideki temelsiz iddiaları faydasız ve sonuçsuzdur. Artık görülmüştür ki muhalefet partilerinden hiçbir yol olamaz. 

Bunlar dün de bugün de yarın da asla güven vermeyen siyaset simsarlarıdır. Milletvekili olduğu partisinin Cumhurbaşkanı adayına oy vermediğini pişkince açıklayanların, bu ahlaki yarılması bizim sorunumuz değilse de yeni bir Babacan vakasını Türk siyasetinin hak etmediğini söylemek sorumluluğumuzdur. Batık gemiyi ilk terk edenler korsanlardır. Kılıçdaroğlu'nun baba-oğul saltanatından nasıl çıkacağı da merak konusudur. 

Cumhuriyet'in sahibi cumhurdur. Cumhuriyet'e düşmanlık, cumhura düşmanlıktır. 14 ve 28 Mayıs öncesinde demokrasi ittifakından bahsedenler, teröristleri yanına yöresine alanlar, ülkemizden intikam almak için kuyruğa girenler çok şükür milli iradenin hisarlarına çarpıp dağılmışlardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin demokratik ve şaşmaz tercihidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak değeri, devletimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımızdır. Tavrımız nettir, duruşumuz Kuvayi Milliyedir. Türkiye Cumhuriyeti yaşayacak, bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. 

MAHMUT ABBAS'IN UYGUR TÜRKLERİ HAKKINDAKİ SÖZLERİNE TEPKİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 13 Haziran 2023'te Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret etmiştir. Bu görüşmenin bizi ilgilendiren kısmı Sayın Abbas'ın bazı çarpık ve endişe veren açıklamalarında somutlaşmıştır. Şu sözler Abbas'a ait: 

"Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi, insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in insan hakları ve terörizmle mücadelesidir."

Mahmut Abbas, vicdanı sızlamadan bunları söylemiştir. Biz onlara destek verdikçe, bu zihniyet Türk milletine köstek olmuştur. Biz mazlum Filistinlilerin her zaman yanında olduk. Birkaç gün evvel İsrail'in yasa dışı yerleşimlerini artırmasını kınanması gereken bir durum olarak değerlendirdik. Sayın Abbas, Milliyetçi Hareket Partisinin grup toplantısından sana sesleniyorum: Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, günahtır, cinayettir, rezalettir, melanettir. 

Geçmişte Filistin kamplarında eğitilip ülkemize sızan teröristlere kol kanat germekten hiç utanmadınız. Filistin Devlet Başkanı, FETÖ'ye, PKK'ya sesini çıkardı mı? Ülkemizle dayanışma mesajı paylaştı mı? Hiçbirisini yapamadı. Çünkü konu Türk milletiydi. Uygur Türklüğünü terörle eşitlemek, potansiyel Türk düşmanlığının açığa çıkmasıdır. 

Terör Doğu Türkistan'da değil, Kandil'dedir. Gerçeği saptırmak vicdansızlıktır, insafsızlıktır. Herkesi uyarıyorum, Türk'e kefen biçmenin sonu korkunçtur. Sayın Abbas, terörizmin kanlı yüzünü görmek istiyorsa 17 Haziran 2023 tarihinde Uganda'da bir okula saldırı düzenleyen teröristlere şereflice bakıp ders almayı bilmelidir. Yanlış yerde yanlış üslupla doğru davasını anlatacağını zannediyorsa aldandığını mutlaka görecektir. Kudüs sadece onların değil, bütün Müslümanların kutsal mabedidir. Müdafaa etmek de namus meselemizdir. 

PKK'LILARIN PROVOKASYONLARI

Avrupa'nın göbeğinde teröristlere gösterilen müsamahanın ne demokrasiyle, ne insan haklarıyla ne de insanı mirasla bağdaşır bir tarafının olmadığını muhataplarına duyuruyorum. 

ANAYASA MAHKEMESİNİN HDP KARARI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi kadar Türkiye'nin önemli bir kurumudur. Cumhuriyet Başsavcısının uyarılarını dikkate almayan Anayasa Mahkemesi, yargıyı dikkate almıyor demektir. Onları şiddetle kınıyorum. Kandil kuyruğundan ayrılmaları lazım.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • İbrahim sarı 10 ay önce Şikayet Et
    Devlet adamlığı sorumluluğu bunu gerektirir.Doğru yoldasın sayın Bahcelim
    Cevapla
  • Kizil elma 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın Devlet bey sizden anayasa mahkemesine gereğini yapmalısınız
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Üniversite sinavi kaldirilsin her cocuk kendi bulunduğu şehirde okusun.Yıllarca bunu söylüyorum.Cumhur başkanımızın şu kadar kredi yurtlar kurumu yaptik sözünü uygun bulmuyorum.Bununyerine ihtiyaç duyulan illere universiteyi buyuttuk ihtiyaci karşıladık demesini beklerdim.Çocuklarimizda başka illerde ziyan olmazlardi.Egitim sistemi kokunden yanlis neden yanlista israr ediyor cBaşkanımız.
    Cevapla
  • Mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Sayın bahceli akp hükümetin desteklemeden önce iktidara gelirsek yapacağımız çok şeyler var diyorsunuz bunları artık iktidar ortağı olarak yerine getirme fırsatını geri tepmezsiniz artık
    Cevapla
  • Başkentli 10 ay önce Şikayet Et
    Hay ALLAH senden razı olsun kardeşim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!