Saadet Partisi ve HDP'den peş peşe ilginç açıklamalar! Bu kadarına da pes artık...

Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından muhalefet kanadında büyük bir hüsran yaşanırken HDP ve Saadet Partisi'nden peş peşe ilginç açıklamalar geldi.

Saadet Partisi ve HDP'den peş peşe ilginç açıklamalar! Bu kadarına da pes artık...
Saadet Partisi ve HDP'den peş peşe ilginç açıklamalar! Bu kadarına da pes artık...
GİRİŞ 21.06.2023 16:10 GÜNCELLEME 21.06.2023 16:10
Bu Habere 333 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrıları ve kurultayda "değişim" sloganları yükselirken Kılıçdaroğlu koltuğunu korumaya çalışıyor.

Aynı şekilde ittifakın diğer ortağı İyi Parti'de istifalar peş peşe gelirken Meral Akşener'in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Yaşanan bu krizlerin ardından seçimlerde birlikte hareket eden ve yaşanan hezimette payları olan 7'li koalisyon masası ortaklarından Saadet Partisi ve HDP'den seçim sonuçlarına ilişkin peş peşe açıklamalar geldi.

İLGİNÇ AÇIKLAMA: MUHALEFET ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Temel Karamollaoğlu seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmeler yaparak ilginç açıklamalarda bulundu.

Karamollaoğlu, seçim sonuçlarına bakıldığı zaman iktidarın eski kadar güçlü olmadığını belirterek, "İktidar Meclis'te çoğunluğunu kaybetti." dedi.

Saadet Partisi Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanmasına rağmen karşısında artık daha güçlü bir muhalefet olduğunu söyledi.

Temel Karamollaoğlu'nun dikkat çeken açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Vatandaşlarımız verilen vaatlere inanıp yanılgıya düştüler. Bir çok sıkıntıyla karşılaşıyorlar ama bu sorunlarla baş etmeyi vatani bir vazife gibi görüyorlar. İktidar eskisi kadar güçlü değil. Meclis'te çoğunluğunu kaybetti. Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı'nı kazandı ama artık karşısında muhalefet güç olarak duruyor. Vatandaşın yavaş yavaş gerçeklerin farkına vardığını göstermesi bakımında çok büyük önem taşıyor.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: ERDOĞAN SEÇİMİ KAZANMADI

HDP'li Meral Danış Beştaş ise "İktidar kazanmadı aslında." dedi.

"Bu kazanma dedikleri 1.5-2 puanlık fark aslında yeni ortaklarıyla toplumsal meşruiyeti bulunmayan bir sonuçtur." diye konuşan Beştaş, seçim döneminde adil bir yarış yapılmadığını savundu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 333
  • baki taştan 10 ay önce Şikayet Et
    sayın karamolla şöyle bir miting yap mahşeri kalabalığını bütün dünya görsün
    Cevapla
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    Kaç terörist sevici katılacak görelim
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 10 ay önce Şikayet Et
    bunların kurdukları parti birleştirmeleri çorap söküğü gibi yırtılıp dağılıyorlar Allah muhafaza birde toplu parti olarak kazansalardı vay ülkenin haline daha bunlar içlerinde bile kurtları temizleyemiyorlar bakanlık kavgaları dış güçlerin partileri PKK YPG ARTIK NE VARSA MECLİSTE OLACAKLARDI UYANIN TÜRKİYE
    Cevapla
  • sedar 10 ay önce Şikayet Et
    Sen git Güzelim Partiyi ne hallere düşür,Milli Görüşün adresi Yeniden Refah oldu,Çocuk dedğin adam senden ka milyon fazla oy aldı,Şu Beleş milletvekili dönemi bitince Saadet diye bir şey komple kalmaz
    Cevapla
  • Www 10 ay önce Şikayet Et
    "Yenilen pehlivan güreşe doymazmıș" gerçi bu saadet ve gibilerinde pehlivanligin P si bile yok ama, ne yapalım atasözü böyle :)
    Cevapla
  • Kill selo 10 ay önce Şikayet Et
    Hadi tamam, hdpkk'nin beyin boşluğunu alkol ile esrara bağlıyoruz. Ama bu temele ne demeli, fazla şeker mi ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!