CHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyor

CHP'de genel başkanlığa aday olmak isteyen partililer, Muharrem İnce'nin adaylık sürecinde CHP'de yaşadığı sıkıntıları unutmuyor. Mevcut delege yapısı ile Kılıçdaroğlu'nu yenmenin imkansıza yakın gözükmesi, adayları korkutuyor.

CHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyor
CHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyor
GİRİŞ 22.06.2023 11:04 GÜNCELLEME 22.06.2023 11:04
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

CHP'de kurultay günü merakla beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel dışında da bazı önemli isimlerin genel başkanlığa aday olmak istediği, ancak olası bir mağlubiyette dışlanma ve tasfiye edilme korkusuyla adım atamadığı iddia edildi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP'de yaşadığı sıkıntıları unutmayan partililer, kurultay öncesi temkinli hareket etmeye çalışıyor.

2018 yılındaki kurultayda genel başkanlık mücadelesi veren Muharrem İnce, delege gücünü elinde tutan Kılıçdaroğlu'na mağlup olmuştu.

Sonrasında partisinin cumhurbaşkanı adayı gösterilen İnce, CHP tarafından seçim süreci boyunca ağır iftiralara maruz kalmış ve kampanyası adeta sabote edilmişti.

Kılıçdaroğlu'na muhalefeti sebebiyle partide yalnızlaştırılan ve etrafındaki tüm arkadaşları tasfiye edilen İnce, en sonunda ağır baskıya dayanamayarak CHP'den istifa etmek zorunda kalmıştı.

Mevcut delege yapısı ile Kılıçdaroğlu'nu yenmenin imkansıza yakın gözükmesi, "parti içi oligarşi" eleştirilerini beraberinde getiriyor.

CHP'DE GERGİN TOPLANTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün genel merkezde 81 il başkanı ile yaptığı toplantıda gergin anlar yaşandı. Saat 12.45'te başlayan görüşme yaklaşık 8.5 saat sürdü.

Bazı il başkanları Kılıçdaroğlu'na destek verirken, bazıları ise değişimin şart olduğuna vurgu yaptı. Kritik buluşmada 24 il başkanının istifa ettiği iddia edilse de bu çok geçmeden yalanlandı.

Kurultay öncesi hem belediye başkanlarına hem de il başkanlarına yakın markaj uygulayarak baskı altına almaya çalışan Kılıçdaroğlu, dün genel merkezde kritik bir zirveye ev sahipliği yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'ya gelen il başkanları, hem değişim süreci hem yerel seçimler hem de kurultay takvimine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Toplantının gergin bir havada geçtiği bildirilirken, akşam saatlerinde 24 il başkanının istifa ettiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Bu iddia dakikalar içinde yalanlanmasına rağmen bu kez bir başka çarpıcı iddia daha ortaya atıldı.

BUGÜN BİLDİRİ YAYINLACAKLAR

Toplantının sonlarına doğru il başkanlarından Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduklarına dair bir bildiriye imza atmaları istendi.

İddiaya göre bazı il başkanları bu teklife tepki göstererek imza atmayacaklarını belirtti. Saatler süren toplantının ardından merakla beklenen açıklama Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaşan Kaftancıoğlu, "Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 52
  • Mehmet Ali Girgin 10 ay önce Şikayet Et
    CHP Tek adamliginin kitabını yazmış yazmaya devam ediyor ağa koltuğa oturan bırakamıyor adamlar nasıl bi hazinenin içinde yasiyorlarsa demek
    Cevapla
  • ömer 10 ay önce Şikayet Et
    k.k. tek adamdır, hiç kimse yerinden edemez, ağababaları hariç
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Ince chp genel başkanlığına aday olsun. Bakalım kaç oy alacak.
    Cevapla
  • Bora 10 ay önce Şikayet Et
    Hani demokrasi getirecekdiniz tek adamliga karsiydiniz ne oldu hepsi hikaya kendinize gelince birakin demokrasi ayagini hadi ötede oynayin
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    CHP için Kk den başkası yalan. Çünkü chp tarihi ve aslı bu. Dolayısıyla hakkını veriyor. Oy veren seçmenide beğenmiyorsa başka kapıya gitsin. Kk onlara hesap vermek zorunda değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
AK Parti'de reform adımları