Akşener'in esip gürlediği muhalifleri 'A Takımı'na çizik attı! Akşener'in akrabasına red

İyi Parti lideri Meral Akşener'in akrabası olarak partide yüksek konuma getirildiği yönünde eleştirilen Ümit Dikbayır, GİK listesinde yer almasına rağmen delegelerin reddetmesiyle düştü. Böylelikle Akşener istediği A Takımı'nı oluşturamadı.

Akşener'in esip gürlediği muhalifleri 'A Takımı'na çizik attı! Akşener'in akrabasına red
Akşener'in esip gürlediği muhalifleri 'A Takımı'na çizik attı! Akşener'in akrabasına red
GİRİŞ 25.06.2023 17:37 GÜNCELLEME 25.06.2023 17:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde yaşanan hezimetin ardından kongre sürecine giren İyi Parti’de tansiyon yükseliyor. Parti kurucularının peş peşe istifasıyla sarsılan, bölünmesi gündeme gelen İyi Parti’de Meral Akşener, 3. Olağan Kurultay’da muhaliflere sert sözlerle yüklendi. “Beğenmiyorsanız kapı orada” gibi ifadeler kullanan, “Kendimizi fasulye gibi nimetten saymayalım” diyerek karşısına aldığı isimlerle adeta alay eden Meral Akşener, İyi Parti A Takımı’nı istediği isimlerden seçemedi.

MUHALİFLERDEN AKŞENER'İN AKRABASINA ÇİZİK

Meral Akşener’in belirlediği 50 kişilik İyi Parti Genel İdare Kurulu listesinin en tepesinde yer alan Ümit Dikbayır, delegeden red yedi. Meral Akşener’in yeğeni olan Ümit Dikbayır, İyi Parti delegesinin en çok red oyu verdiği isim olarak öne çıktı. GİK listesinde 2’inci sırada yer alan Dikbayır, delegenin reddetmesi üzerine GİK üyeliğinden düştü.

Tele1’in haberine göre İyi Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partinin en yüksek idari heyetinde yer alamadı.

Ümit Dikbayır’ın asil listeden düşmesinin ardından yedek listedeki Kübra Dursun, Genel İdare Kurulu’na girmeye hak kazandı.


REDDİN SEBEBİ ‘AKRABALIK’

İyi Parti’ye “akraba kontenjanından” girdiği yönünde hakkında eleştiriler bulunan Dikbayır’ın bu sebeple delegenin karşı oyunu aldığı değerlendiriliyor. İktidar cenahına yönelik akrabalık meseleleri üzerinden sürekli "liyakat" eleştirisi yapan Akşener'in kendisiyle çeliştiğini düşünen kurultay delegelerinin Ümit Dikbayır'ın partide yer almasından rahatsızlık duyduğu bu tavrını ilk fırsatta yansıttığı ifade ediliyor.

Delegelerin oylamasından önce İyi Parti GİK listesinde Ümit Dikbayır zirvede yer alıyordu.

AKŞENER: GERÇEKTEN AKRABAM

GİK listesinden elenen Ümit Dikbayır, Meral Akşener’e “halam” diyor. Akşener, Dikbayır ile akraba olduğunu 2016 yılında itiraf etmişti. MHP liderliğine aday olduğu dönemde Akşener, eski MHP Sakarya İl Başkan Yardımcısı olan Ümit Dikbayır’la Bilecik’te bir araya gelmiş ve “(Ümit Dikbayır) Gerçekten kan akrabam. Onun babaannesi benim halamdı. O da bana 'hala' diyor. Kuzenler kavuştuk.” ifadelerini kullanmıştı.

GİK’E GİREMEDİ AMA PARTİNİN KASASINI YÖNETİYOR

Akşener’in İyi Parti’yi kurmasının ardından partinin hep gözde ismi olan Dikbayır, hem 27. Dönem’de hem de 28. Dönem’de milletvekili yapılmıştı. Akşener’in akrabası Dikbayır, hala İyi Parti Mali İşler Başkanı olarak partinin kasasını yönetiyor.

                                                                                       

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 24
  • Kūrşat 10 ay önce Şikayet Et
    Iyi parti aile Anonim şirketi...
    Cevapla
  • Eyüp 10 ay önce Şikayet Et
    Körler sağırlar birbirini ağırlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    AKŞENER'in tek çıkış yolu var. Geçmiş zamanlarda Bahçeli ve Erdoğan'ın " cumhur ittifakına katıl" fikrini kabul edip " sivil anayasa " yapan ekipte "olmak ve milliyetçi görüntüye dönmek"..
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    önce arınmalı.
    Cevapla
  • Selam 10 ay önce Şikayet Et
    Millitçi miydi milliyetçiliğe dönsün. Derin bir kadın. Allah fırsat vermesin inşallah.
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    Liyakat kelimesini liyakatsız Kılıçdaroğlu icadı şeklinde, ondan öğrenince böyle anlıyor.
    Cevapla
  • Vatandas 10 ay önce Şikayet Et
    Akşener Ülkücüyse, bende Amerikalıyım. Ben Amerikalı olmadığıma göre o da Ülkücü değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum