CHP'den vekilleri kapan Karamollaoğlu ittifakın artık bittiğini açıkladı

6'lı masanın üyesi olarak seçimlere giren ve CHP listelerinden adaylarını gösteren Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamaollaoğlu, 6'lı masa ittifakının ardından hükmünün kalmadığını açıkladı.

GİRİŞ 27.06.2023 12:44 GÜNCELLEME 27.06.2023 14:09
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan ve CHP listelerinden girdiği Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonucunda meclise 9 milletvekili göndermeye hak kazandı.

Seçim sonrası yaşanan hezimetin ardından ise 6'lı masa tel tel dökülmeye başladı. İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı'nda Altılı Masa ile ilgili "Bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum" ifadelerini kullanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verdi.

AKŞENER'İN SÖZLERİNE YANIT

Saadet lideri Karamollaoğlu, “Ben Sayın Akşener’in cümlelerini yorumlama yetkisine sahip değilim. Sayın Akşener’i kongreden sonra da aradım. Tebrik ettim… Şunu bilelim, ittifak dönemi bitti. İttifak, iktidara gelip, bugünkü sistemi değiştirmek için yapılmıştı." dedi.

İTTİFAKIN HÜKMÜ KALMADI

İttifakın bittiğini söyleyen Karamollaoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu ittifak bitti mi? Elbette bitti. Çünkü hükmünün icra edilmesi mümkün değil.

Peki bunun yanında bir şey var mı? Benim söylediğim şu; biz, hem Altılı Masa’da bulunan siyasi partiler olarak dirsek temasımızı devam ettiririz. Birbirimiz ile görüşürüz. Çünkü 9 ay sonra yerel seçimler var. Mahalli seçimlerde ittifak olmaz. Mahalli seçimlerde anlaşmalar yapılabilir. Geçmiş seferde yapıldığı gibi şimdi de yapılabilir. O halde bizim şu anda ittifak değil, birbirimiz ile olan münasebetlerimizi medeni bir şekilde devam ettirme gayreti içinde olmamız icap eder. Ülkeye de barışı, huzuru getirecek olan da bu anlayıştır diye düşünüyorum.”

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • Öz'n 10 ay önce Şikayet Et
    Buna mış
    Cevapla
  • Sakih TT 10 ay önce Şikayet Et
    Saadet Partisi İstanbul il başkanlığının tepesindeki afiş" bu sefer oylar CHP'ye" evet İstanbul'da yaşayan herkes bunuda gördü o rahmetli Erbakan'ın hemen yanı başındaki binada adam mezarında ters durmuştur 1009 50 yılına geri döndü Saadet Partisi katibine tecavüzcüsünü büyük aşk ve sadakatle bağlandı Karamollaoğlu onun arkasından takip edenşer vay halinize
    Cevapla
  • Uraztursen 10 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu CHP'nin adayı kazansın diye kendinden ve partisinden çok ödün verdi fakat başaramadılar, adayları kazanmayınca CHP iki cephede kaybetti hem Cumhurbaşkanlığı hem milletvekili sayısı bakımında yani.
    Cevapla
  • Bozkurt 10 ay önce Şikayet Et
    Karamoccaoğlu,İmamoğlu Sırat köprüsünden düşerken elinden yakalarsın fakat seni kim tutacak,kim kurtaracak bree münafık,fetönün yol arkadaşı...
    Cevapla
  • Hcya 10 ay önce Şikayet Et
    Kendi partisinde iki tane milletvekili çıkarsaydı daha dürüstçe olur CHP ile itifak etmişsin aynı kişilerle haşrolacaksın sen kendini kandırdın temel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti