Skandal habere çok sert tepki: Bu bir uluslararası komplo, yeni tezgah!

Abdulkadir Selvi, Reuters haber ajasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik yaptığı skandal habere sert tepki gösterdi.

Skandal habere çok sert tepki: Bu bir uluslararası komplo, yeni tezgah!
Skandal habere çok sert tepki: Bu bir uluslararası komplo, yeni tezgah!
GİRİŞ 28.06.2023 10:48 GÜNCELLEME 28.06.2023 10:48
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Reuters Haber Ajansı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında ortaya attığı iddialara bir tepki de Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'den geldi.

"Burada esas hedef Erdoğan" diyen Selvi "Cumhurbaşkanı'na darbe yapmak istediklerinde her nasılsa önce Bilal Erdoğan'ı hedef alıyorlar." ifadelerini kullandı.

İmza atılan skandalın bir habercilik faaliyeti olmadığını söyleyen Selvi, "Bu bir uluslararası koplodur" dedi.

Yapılan skandal haberin, hemen NATO toplantısı öncesi yapılmasına da dikkat çeken Selvi, "Bu haber her nedense bana 17-25 Aralık sürecini hatırlattı. 17-25 Aralık kumpasını kuran FETÖ'cüler de Bilal Erdoğan'ı hedef almıştı. O zaman başbakan olan Erdoğan'ın oğlunu tutuklamak istemişlerdi." ifadelerini kullandı.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım;

REUTERS haber ajansı özel haber başlığı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında mesnetsiz iddiaların yer aldığı bir haber yayınladı.

AK Parti yönetimi haklı olarak habere çok sert tepki gösterdi. Çok isabetli bir şekilde bazı medya kuruluşları Reuters’la olan anlaşmalarını iptal ettiler.

Bu konuda ne kadar sert tepki gösterilse yeridir. Çünkü bu bir habercilik faaliyeti değil. Bu bir uluslararası komplodur.

Amerikan şirketinin ortağı İsveçli Dignita Systems firması Türkiye pazarına girecekmiş. Bir kişi tarafından yetkililere sunulan ve Reuters tarafından da incelenen şikâyette herhangi bir rüşvet ödenmediği ve şirketin geçen yıl projeden vazgeçtiği yer alıyormuş.

Ama her nedense 1 yıl önce vazgeçilen proje ve ödenmeyen rüşvet Erdoğan 28 Mayıs’ta yüzde 52 oy oranı ile yeniden seçilince servis edilmiş.

OPERASYONEL HABERCİLİK

Bu bir habercilik faaliyeti değil. Bırakın 117 yıllık geçmişe sahip dünyaca ünlü Reuters haber ajansını gazeteciliğe yeni başlayan stajyer muhabir bile haberi yaparken mutlaka suçlanan tarafa sorar. Biz buna double check deriz. Stajyer muhabirin bildiğini Reuters bilmiyor mu?

Maksadınız haber yapmak değil, operasyon yapmak olursa bilmezsiniz. O zaman ajansınızın künyesindeki haber ibaresini çıkarıp kumpas ajansı yazın.

BİLAL ERDOĞAN'A SORDUNUZ MU

Bir ülkenin cumhurbaşkanının oğlu hakkında bir rüşvet iddiasında bulunacaksınız, bu haberi özel haber diye servis edeceksiniz ama Bilal Erdoğan’a ulaşıp böyle bir şirketten haberi var mı, bu şirketle bir teması olmuş mu, kendisine rüşvet teklif edilmiş mi, bunları sormak aklınıza gelmez.

Onların aklına gelmiyor ama bizim aklımıza çok şey geliyor.

1- Bu bir habercilik değil, bu bir haysiyet cellatlığı. Bu bir operasyon gazeteciliği. Stajyer muhabir bile bu haberi yapsa Bilal Erdoğan’a bu iddiaları sorardı.

2- Bilal Erdoğan’a bırakın rüşvet teklif etmeyi bu insanlar onun yanına yaklaşabilirler mi?

3- Bu haberin İsveç’in NATO'ya giriş sürecinde tam da NATO toplantısı öncesinde servis edilmesi size masum geliyor mu?

4- Bu haber her nedense bana 17-25 Aralık sürecini hatırlattı. 17-25 Aralık kumpasını kuran FETÖ’cüler de Bilal Erdoğan'ı hedef almıştı. O zaman başbakan olan Erdoğan’ın oğlunu tutuklamak istemişlerdi.

5- 17-25 Aralık’ın şantaj-montaj kasetlerini Meclis kürsüsünden dinleten Kemal Kılıçdaroğlu, yıllar sonra bu tapelerin montaj olduğunu itiraf etti.

6- 17-25 Aralık’ta hedef Erdoğan’dı. Orada başarılı olamadılar ama 15 Temmuz’da FETÖ-NATO darbesiyle sonuç almaya çalıştılar. Bu kez de FETÖ-NATO tezgâhı devrede.

Burada esas hedef Erdoğan. Cumhurbaşkanı’na darbe yapmak istediklerinde her nasılsa önce Bilal Erdoğan’ı hedef alıyorlar.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 61
  • Muammer 10 ay önce Şikayet Et
    Kimse kral çıplak diyemiyor diye düşünüyorum!9 dogrunun içine sıkştırılmış bir yanlışı goz gore gore kabul eden büyük bir çoğunluk var diye düşünüyorum
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    KUR'AN MAİDE SURESİ 51nci Ayet : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır.."
    Cevapla
  • Selçuk 10 ay önce Şikayet Et
    Reuters gibi bu haysiyet düşmanlarına okkalı bir cevap vermek gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Mesela Çin de asıl Korona virüsü çıkaran ülkeleri İngiltere ile Amerika yı takibe soruşturmaya başlamış diyebilirmiyiZ
    Cevapla
  • Nuh Yusuf Nuhhan 10 ay önce Şikayet Et
    Ne der bilal kardeş, Üzülme" der Hz. Mevlana ve devam eder; "Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır."
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Aynı oranda karşılık vermeliyiz.. Susarsak daha çok saldırırlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe