Başkan Erdoğan'dan telefon trafiği!

Kurban Bayramı diplomasisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdogan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü.

GİRİŞ 28.06.2023 14:56 GÜNCELLEME 28.06.2023 18:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Paşinyan, görüşmede Türk halkının Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kurban Bayramı'nın başta bölge olmak üzere, tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti.

İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve gelecek dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ İLE GÖRÜŞMEDE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Rusya’da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi.

Başkan Erdoğan, İsveç'in, terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç'te PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞERİF İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile de telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi'nin müteakip toplantısını, mutabık kalındığı üzere Pakistan'da en uygun zamanda gerçekleştirmek istediğini belirtti" ifadeleri kullanıldı.,

ERDOĞAN, TEBBUN İLE BAYRAMLAŞTI

Bayram diplomasisinde hız kesmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, karşılıklı olarak bayramın İslam alemi başta olmak üzere insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin son toplantısında alınan kararları hayata geçirmeye yönelik süreci yakından takip ettiğini belirterek, "Sizlere desteğimiz sürecektir." ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • sabri 10 ay önce Şikayet Et
    filistin 'in yeri ayrı kudüste 2. kiblemiz var mescid-i aksayi canları pahasına filistini kardeşlerimiz koruyor ayrıca o insanlar türk halkını çok sever mahmut abbasa gelince maalesef her millette olduğu gibi oradada abbas Çürük
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Filistin niye out olsun. Bizden başka -hem halk , hem devlet olarak- destekleyen mi var? Mahmut Abbas'ın Çin ziyaretinde Uygurlar hakkındaki söylemlerine ne demeli. Esas mesele o
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Boş Yorum yapmış bazı zatlar reis varken sorun yok işini iyi bilir reis Alayına Devam
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Yeni Aydınlanma Yüzyılı'nda Filistin OUT, İslam ve Türk düşmanları IN...
    Cevapla
  • VatanTC34 10 ay önce Şikayet Et
    Şu uyur düşman uyumaz ilkesiyle ermenistan ile iyi ilişkiler vatan için hayra alamet değildir. Yetkilileri ülkemizde yaşayan eski Ermeniler yanıltmasın. Paşinyan da vatandaşlarıda yüz yıldır ülkemize kin gütmektedir. Abd de Ermeni lobisi çok kuvvetlidir. Bu lobi ermenistanı kullanarak Türkiye Cumhuriyeti aleyhine kararlar aldırtmaktadır. İsrail ile müşterek çalışmaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aşı üreten firma yıllar sonra itiraf etti: Covid aşısı hakkında şok gerçek
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!