CHP'nin YSK temsilcisinden itiraf: Provokasyona itibar ettik, anlamsız isnatlarda bulunduk

CHP'nin YSK temsilcisi Yakupoğlu, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. YSK'nın seçim sonuçlarını etkilemediğini belirten Yakupoğlu, "Anlamsız biçimde isnatlarda bulunduk, provokatif paylaşımlara itibar ettik" dedi.

GİRİŞ 06.07.2023 16:54 GÜNCELLEME 06.07.2023 16:54
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, "16 Nisan 2017, 31 Mart 2019 ve 6 Mayıs 2019 kararlarının dışında YSK'nın seçim sonuçlarını etkileyen kararının olmadığını ama anlamsız biçimde YSK'ya isnatlarda bulunduklarını bildirdi.

Yakupoğlu, 14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin "Biz ne yaptık?" başlığıyla yazılı açıklamada bulundu.

Seçmen listelerinde sahte, mükerrer, yabancı ve olmayan seçmen aradıklarını belirten Yakupoğlu, "Hep söyledim, 16 Nisan 2017, 31 Mart 2019 ve 6 Mayıs 2019 kararlarının dışında YSK'nın, seçim sonuçlarını etkileyen kararı olmadı. Ama anlamsız biçimde YSK'ya isnatlarda bulunduk. 14 Mayıs 2023 tarihinde anlayamadığım oylarımızın çalındığı gibi her seçimde karşılaştığımız provokatif paylaşımlara itibar ettik" ifadelerini kullandı.

"Sandığa güvenle gidin" yönündeki açıklamalarına inanılmadığını kaydeden Yakupoğlu, şöyle devam etti:

"Sandığa giden kaç kişiyiz hiç hesaplamadık. 'Haydi yürüyelim, birlik olalım, birlikten güç doğar' dedik, 'O bizden, bu bizden değil' dedik. Neticede biz seçimi kaybettik. Kazanmak istiyorsak, amasız, 'sen kalk ben oturayım' demeden, bir kere de kendi Cumhuriyet Halk Partimize koşulsuz, sorgusuz, sen ben demeden, konuşmadan, o bu demeden lütfen oy vermeyi denemeye ne dersiniz?

Erzurum provokasyonunda büyük şüphe! CHP'nin başına İmamoğlu'nu geçirme operasyonu mu? Erzurum provokasyonunda büyük şüphe! CHP'nin başına İmamoğlu'nu geçirme operasyonu mu?

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın 4 yalanı ifşa oldu!Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın 4 yalanı ifşa oldu!

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • ali 9 ay önce Şikayet Et
    aralarında böyle kafası basan elemanlar da var demek ki, hayret
    Cevapla
  • HAKAN 9 ay önce Şikayet Et
    Halktan kopmuş, milliyetçiliğin zerresi kalmamış partiye millet niye oy versin ki !!
    Cevapla
  • ghn 9 ay önce Şikayet Et
    bunların hayatı yalan
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ya siz busunuz işte
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar yalancı parti, bu kadarda yalanı seven seçmen başka hangi ülkede var? Kokuşmuş bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak