Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Zor olanı başardı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnce, "Kılıçdaroğlu'nu uyardım. Çekil dedin çekildik. Daha ne yapacağım ben sana. Sen zoru başardın, zoru. " dedi.

GİRİŞ 09.07.2023 16:20 GÜNCELLEME 09.07.2023 17:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yerel seçim çalışmalarını partisinin İstanbul İl Örgütü ile düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek başlattı. Bakırköy'de bir restoranda düzenlenen buluşmada konuşan İnce, çok kısa süre içinde örgütlenerek bir siyasi parti kurduklarını ve 3 Mart günü partisinin yüzde 10'ların üzerinde oy oranına sahip olduğunu belirtti.

"BU SEÇİMDE ZOR OLAN BİR ŞEY VARDI; KAYBETMEK, GELDİ ONU BAŞARDI"

İnce, "Cumhuriyet tarihinin en fazla iftiraya uğrayan siyasetçisi benim. Milyon dolarlık dekontlar, FETÖ'cüler bunları yaydı. OImayan kasete benim kafamı eklediler. Montaj. Dekontlar 5 milyon dolar, 10 milyon dolar havalarda uçuştu ve bunları Gelecek Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin yöneticileri paylaştı, yaydılar. Şimdi 5 tanesi tutuklu, daha turpun büyüğü heybede. Acele etmeyin daha bunun terör ayağı var. İnsanların şerefiyle oynamak nasılmış herkes öğrenecek. Turpun büyüğünü gördüğümüzde çok şaşıracağız. Ama direneceğiz" dedi.

İnce, "O gün baktık sosyal medyada 5 milyon dolar bağış yapılmış. Bir siyasi partiye 5 milyon dolar bağış yapılamaz zaten, yasal değil. Ama bunları dolaştırdılar. Sayın Kılıçdaroğlu'nu uyardım. Çekil dedin çekildik. Daha ne yapacağım ben sana. Sen zoru başardın, zoru. Bu seçimde zor olan bir şey vardı; kaybetmek. Geldi onu başardı" dedi.

"BİZ DE SEÇİME GİRECEĞİZ"

İnce, partisinin il örgütünün yumuşak uslûp kullanmalarını ifade ederek "İstanbul'u ayağa kaldırmadan, Türkiye'de Memleket Partisini ayağa kaldıramayız. Ayda bir kez uğrayacağım buraya her ay bir kez." dedi. İnce, "Yerel seçimde aynı palavrayı yeniden sunacaklar; 'Şimdi zamanı değil, herkes çekilsin, biz seçime gireceğiz' Yok öyle yağma, biz de seçime gireceğiz. Hiç kusura bakma baştan söylüyorum; 'Oyları bölme, çekil önümüzden' Geç bu işleri, bir kere çekildik. Kendine güvenmiyor

"KİŞİLERİN DEĞİŞMESİYLE BAŞARI GELMEZ"

Muharrem İnce, CHP'deki değişim tartışmalarına yönelik ise "Yüzde 0,1 olmayan partiye 10 tane milletvekili veriyorsun, çünkü tek adamsın. Çünkü kurulların çalışmıyor, çünkü sana kimse ses çıkaramıyor. Çünkü 20 kere yenilsen yine gitmeyeceksin. Şimdi ne rüzgarı başlatacaklarmış ? Değişim rüzgarı. Kişilerin değişmesiyle hiçbir şey değişmez. Kişilerin değişmesiyle başarı gelmez. İlkeler olacak, zihniyeti değiştireceksin. 2010'da Kılıçdaroğlu geldiğinde, büyük bir değişim yaşanmıştı. Niye olmadı? Çünkü 2010'dan 2023'e gelene kadar tüzüğü öyle bir hale getirdi ki tam bir tek adam diktatorya kurdu." diye konuştu.

PARTİLİLERDEN BAĞIŞ İSTEDİ

"Büyükşehir belediye başkanları milletvekili seçiyor. Olacak iş değil. Cumhuriyet tarihinde görülmüş iş değil. Belediye başkanının emrine giren milletvekili Kılıçdaroğlu'nun icadıdır, dünyada da bir ilktir" eleştirisinde bulunan İnce, "Halbuki milletvekilinin konumu belediye başkanından çok daha yukarıdadır. Buradan başarı çıkmaz, başarı değişim ve geleceği okumakla olur" dedi. İnce, "Küllerinden yeniden doğacağız, her ayın bir günü İstanbul'dayım. Buna hazır olsun. Çalışmaya hazır olun. " dedi. İnce'nin, "Bütün bunlar için, paraya ihtiyacımız var. O 10 milyon doları harcadık seçimde, ondan bir şey kalmadı" sözleriyle espri yapması salonda gülüşmelere neden oldu. Siyasi kampanyaları için bağış yapan İnce, partililerden de bağış yapmalarını istedi. Konuşmasının sonunda partililer Muharrem İnce ile fotoğraf çektirdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Sen aday olma cesareti bile gösterememişsin. Ülkenin veya bir biriminin başında dik duracaksın öylemi! Kemâlin lacivertisin
    Cevapla
  • Dobraci izmir 9 ay önce Şikayet Et
    Son 5yilda açilan yayinevleri ve ünv hazırlık kitap ve kaynak kitapların yüzde 90 nı fetöcü ler çıkartıyor.
    Cevapla
  • Sakih TT 9 ay önce Şikayet Et
    Metdandan kaçan dan cengaver olmaz hele siyasetçi hiç olmaz
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    RTE çekildi mi? Hayır.Sen ne yaptın,kk ye alanı bıraktın.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    Muharrem İNCE : Çıkmışsın yenmiş,çıkmışsın yenmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi