İstanbul için ilk yerel seçim anket sonuçları belli oldu

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, İstanbul'daki vatandaşlara, "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oyunuzu verirsiniz?" diye sordu.

GİRİŞ 10.07.2023 10:42 GÜNCELLEME 10.07.2023 10:51
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

Araştırma; 2-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 2 bin 506 kişiyle telefon yöntemiyle gerçekleştirildi.

BU PAZAR SEÇİM OLSA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE PARTİLERİN OY ORANLARI

Katılımcılara "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oyunuzu verirsiniz?" diye soruldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra;

AK Parti: %40.6

CHP: %38.7

HDP/YSP: %5.4

MHP: %4.5

İYİ Parti: %4.3

Zafer Partisi: %1.5

Yeniden Refah Partisi: %1.2

TİP: %1.0

Diğer Parti:%2.8

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MEMNUNİYET ORANLARI

Katılımcılara, "Genel Olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusu yöneltildi. 

Memnunum: %23.5

Çok Memnunum: %7.8

Memnun Değilim: %34.6

Kısmen Memnunum: %21.0 

Fikirim Yok/Cevap Yok: % 13.1

Kararsızlar/Cevap Yok ile Kısmen Memnunum yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnuniyet yüzde 47.5 ve memnuniyetsizlik yüzde 52.5 olarak çıktı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 250
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Zafer partisi almalı İstanbulu yoksa mültecilerin esiri olacak
    Cevapla
  • komşu... 1 yıl önce Şikayet Et
    şu istanbul a bu atesit sol kafasını kim getirdiyse ya da hangi sosyal medya maymunlarıysa bu akılsızlar umarım fazla üremezler .Ama sokaklara bakınca pekte anadolu memleket sevdalısı tipler görünmüyor. Ne zaman rezillikler onlara temas eder o zaman biraz da akıl kaldıysa bu numunelerde çook az ihtimal o da belki doğru bir düşünce o yarım akıllarına uğrar anlarlarsa am o da çok zor....
    Cevapla
  • mete 1 yıl önce Şikayet Et
    chp pkk ip ve münafık saadet işbirliği istanbulu soyup soğana çevirdiler.i bb iflas etmiş dışardan alıp yağmaladıkları kredilerle .istanbul peşkeş çekilmiş durumda .
    Cevapla
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında imamoğlu çok şeyler ya. adam ne yapmadı ki... güzel selfi çektirdi, racon çektirdi, balık restoranda İngiltere büyükelçisi ile film çektirdi, kayak yaparken resim çektirdi, her şeyi güzel çok güzel olan devasa heykelle foto çektirdi......velhasılı kelam bu İstanbul'a devasa, çoook, her bişey çektirdi ey millet. niye nazlanıyorsunuz ki! gelin biraz siz çekin eğlenin gitsin!....
    Cevapla
  • Taner kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ak partiye oy verecem tıpkı cumhurbaşkanı seçiminde verdiğim gibi esenyurt tan selamlar belediye ak partiyle güzel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi