İYİ Partili vekilden Kılıçdaroğlu'na: 150 kez aday olsa kazanamaz

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 150 kez aday olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kazanamayacağını söyledi. Beker, "Kemal Bey, Türkiye'deki muhalefetin taban oyunu almıştır. Kim aday olsa bu oyu alırdı" dedi.

GİRİŞ 11.07.2023 15:55 GÜNCELLEME 11.07.2023 15:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçim değerlenmesi, yerel seçim ittifakı, CHP'deki değişimle ilgili Tv100'e konuştu. Beker'in açıklamaları şöyle:

"BU KEZ İTTİFAK YAPILACAKSA 2019'DAKİ GİBİ OLMAZ"

Biz ittifak ihtimallerinden bağımsız çalışmalarını yapıyoruz. İYİ Parti bugün yerel seçim olsa ve ittifak olmasa, seçime tek başına girse yüzde 17-18 civarında oy alır. Şu da bir gerçek; ittifak olmazsa büyükşehirleri bu siyasi iklimde kaybedilir. Gerçi yapılan açıklamalara bakıldığında kendi ittifakları var. Gelecek, Saadet, DEVA, Demokrat ve CHP. Bazıları çıkıp İYİ Parti olmasa da kazanılır diyecek kadar hayal dünyasında. Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz.

"İSTANBUL'U, İZMİR'İ CHP ALIYORSA ANKARA'YI İYİ PARTİ ALMALI"

Ne diyor Saadet lideri Karamollaoğlu 'yüzde 25'nin 7'si dışarıdan geliyor.' Kendilerinin getirdiğini söylüyor. O hesapla CHP'nin oyu yüzde 18. Üzerinde en çok oynanan parti olmasına rağmen İYİ Parti'nin bu seçimde aldığı yüzde 10 başarıdır. Bir taraf yüzde 18, diğer taraf yüzde 10. Bu da demek oluyor ki yerel seçim ittifakında İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı ya da bir büyükşehiri CHP alıyorsa metropol ilçelerin yarısını İYİ Parti almalı. İttifak olmazsa tabii ki her yerde aday çıkaracağız.

"KEMAL BEY 150 KEZ ADAY OLSA TAYYİP BEY'E KARŞI KAZANAMAZ"

Kemal Bey, Türkiye'deki muhalefetin taban oyunu almıştır. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz. Türkiye Çankaya, Yenimahalle, Beşiktaş, Kadıköy'den ibaret değil.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Ömer 9 ay önce Şikayet Et
    Kuyruk kuyruğa dolaşıyordunuz ne oldu siz ne kazandınız yoksa ablanız başbakanmı oldu demek oluyor ki hainlere PKK sevicilerine bu ülkede geçit yok
    Cevapla
  • Okur 9 ay önce Şikayet Et
    Boş ver Kılıçdaroğlu nu son günlerini yaşıyor o değilde Meral ablanız ne zaman başbakan olacak ondan bahset
    Cevapla
  • Bozkırlı 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kafayla bu millet size iktidar yüzü göstermez inşaallah
    Cevapla
  • Mustafa Gürbüz 9 ay önce Şikayet Et
    Adam övünüyor 25 milyon oy almışım, seçim kaybetmişsin onbeş günde iki seçim çıkmış oda kaybetti ilk turda kazanamadı diye mutlu oluyor.
    Cevapla
  • Hacı 9 ay önce Şikayet Et
    Meralde kazanamaz. 15 vakit borç aldınız ya daha da ağzinızla kuş tutsanız da bu işi beceremezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu