Meral Akşener'den ittifak mesajı! Göz kırptı

28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin hemen ardından İYİ Parti'den gelen 'İttifak bitti' açıklamasından sonra İYİ Parti Lideri Meral Akşener ittifaka yeniden göz kırptı.

Meral Akşener'den ittifak mesajı! Göz kırptı
Meral Akşener'den ittifak mesajı! Göz kırptı
GİRİŞ 11.07.2023 20:13 GÜNCELLEME 11.07.2023 20:35
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki tüm muhalefetin büyük umutlarla kurduğu Millet İttifakı 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde çok ağır bir yenilgi aldı. Alınan kötü sonuçların ardından altılı masa paydaşlarında parti içi mücadeleler, istifalar ve koltuk kapma yarışları başlayınca İYİ Parti'den ilk açıklama gelmişti. 

'İTTİFAK BİTTİ' DENİLMİŞTİ

Seçimlerin hemen ardından 1 Haziran'da bir canlı yayına katılan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, ittifakın sona erdiğini açıklamıştı. Poyraz, "Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır. Seçim bittiği zaman ittifak durumu ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı, seçim bitmiştir. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan ikinci turu için de ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir. 28 Mayıs itibariyle de seçim ittifakı bitmiştir" ifadelerini kullanmıştı. 

AKŞENER MİLLET İTTİFAKI'NA GÖZ KIRPTI

İYİ Parti'den yapılan bu açıklamanın üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen Meral Akşener'den ittifaka ilk mesaj gönderildi. Seçim döneminde altılı masaya 'Kumar masası, noter masası' gibi nitelendirmelerde bulunarak çok sert sözlerle masadan kalkan, ancak 72 saat sonra tekrar masaya oturan ve “CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” sözlerini sarf eden Akşener'den Millet İttifakı'na tekrar kapı aralayan sinyal geldi. 

Henüz yerel seçim sürecine girilmemişken Akşener'in İYİ Parti’nin başkanlık divanı toplantısında, “İttifak için henüz beni arayan olmadı. Biz çalışmalarımızı seçimlerden en güçlü çıkacak şekilde yapalım” dediği iddia edildi. Akşener'in bu sözleri tekrar 'Millet İttifakı'na göz kırpmak' olarak yorumlandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 86
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Patron ne derse o.Patronun sözünden çıkamaz.Tğkürdüğünü yalar.Gün gelir kustuğunu da kaşıklatırlar.Bu aziz millet neler görmedi ki .
    Cevapla
  • ben 9 ay önce Şikayet Et
    sahiplerinden mesajlar almıştır mutlaka
    Cevapla
  • asd 9 ay önce Şikayet Et
    Hayatımda bunun kadar güvenilmez bir kadın tanımadım Gittiği her yerde kaos Bulunduğu her ortamda gerginlik Söylediği her sözde hile hurda Vadettiği her şeyde yalan var Gerisini siz hesap edin
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Siyasettinizin bir vizyonu olmadığını bir hedefi olmadığını daha ne kadar izleyeceğiz acaba ne boş beleş vizyona sahip yapıcı özelliği olmayan oraya buraya sığınıp yol tutmaya çalışan basit birisin sen yahu
    Cevapla
  • GECE KARTALI 9 ay önce Şikayet Et
    Git gel meraldan yine artistik hareketler.. Ya bir insan bu kadarmı omurgasız olur.. Bunlar da hiç karakter, onur, haysiyet yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu