DEVA Partisi'nde peş peşe istifalar

DEVA Partisi Karaman, Afyon ve Kırşehir il başkanları, bugün istifalarını açıkladı. İl başkanlarının istifa gerekçelerinde ortak nokta, partinin kuruluş değerlerinden uzaklaşması oldu.

DEVA Partisi'nde peş peşe istifalar
DEVA Partisi'nde peş peşe istifalar
GİRİŞ 11.07.2023 22:19 GÜNCELLEME 12.07.2023 01:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık ve Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, bugün partisinden istifa ettiklerini açıkladı.

'Milletimizin ihtiyaçlarına yönelik siyaset üretilemedi'

Demirer, istifa gerekçesine ilişkin şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık 3 yıl önce Deva Partisi Karaman Kurucu İl Başkanı olarak demokrasiye inanmış bir ekiple birlikte görevlendirilmiştik. Bizler görev aldığımız ilk günden itibaren daima inandığımız ve milletimizin faydasına olarak gördüğümüz işleri yapmaya çalıştık, bu ilkeden hiçbir zamanda ayrılmadık. Gelinen noktada toplumsal sorunları okuyamaması ve milletimizin gerçek ihtiyaçlarına yönelik siyaset üretememesi sebebiyle ve ayrıca Deva Partisi üst yönetiminin kuruluş ilke ve değerlerinden oldukça uzaklaşılması sebebiyle yol ayrımına gelmiş bulunmaktayız."

Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey de açıklamasında şunları söyledi:

"Gelinen noktada toplumsal sorunları okuyamama ve milletimizin gerçek ihtiyaçlarına yönelik siyaset üretememesi sebebiyle Deva Partisi üst yönetimi ile ilke ve değerlerinden oldukça uzaklaşılması sebebiyle yol ayrımına gelmiş bulunmaktayız. İl Başkanı olarak ben ve kıymetli İlçe Başkanlarımızla birlikte bugün görevlerimizi istişare ederek bıraktık."

Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık da "Bir umut olarak kurulan ve üç yıldır azimle mücadele ettiğim partimden siyasi fikir ayrılıkları , üç yıllık süreçte izlenen yanlış politik davranışlar, ülkemizin yarınları için ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayata geçmesi adına ilk önceliğin toplumuzun değerleri manevi yaşantısı göz önüne alınmadan yapılan siyasi anlayış , toplum psikolojisinin dışında sergilenen yanlış kararlar, seçim sürecinde izlenen stratejik hatalar, DEVA Partisi'nin başarılı olmamasının nedenleri oldu. Bu stratejik hamlelerin, genel merkezin başarısı gibi kabul edildiğini en son katıldığım il başkanları toplantısında hissetim. Genel merkezin değişmeyen yönetim kadrosu, geleceğe dair parti politikalarındaki belirsizlik, tekrarlanabilecek yanlış kararlar nedeniyle DEVA Partisi'nde başlatmış olduğum aktif siyasi yaşantımı noktalamam gerektiğine inandım" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • hadi la 9 ay önce Şikayet Et
    ilkeleriniz neydi ki
    Cevapla
  • TurgutKNK 9 ay önce Şikayet Et
    gerçek kuruluş amacınızı açıklasanızda millet bir duysa ya!!!!!
    Cevapla
  • *_1453 _* 9 ay önce Şikayet Et
    Parti ilke hahaha
    Cevapla
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    sanki bir parti var gibi bunlar da ucuyor iyice belese chp bir suru vekil aldiniz secime girseniz idi havanizi alir idiniz
    Cevapla
  • malatya balabanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Kuruluş değeri var mıydı ki uzaklaşmış. Olsun . Laf olsun torba dolsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! 2 cansız beden daha ulaşıldı
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı