Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven: Kalıcı konutlar iki aya teslim edilecek

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "6 bine yakın kalıcı konut inşası başlandı. Başlayan konutlarda bir buçuk iki ay içersinde hak sahiplerine teslim edilecek. Süreç çok hızlı işliyor." dedi.

GİRİŞ 12.07.2023 15:43 GÜNCELLEME 12.07.2023 15:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

6 Şubat depremlerinin ardından başlayan kalıcı konutlarda çalışmalar son hızla devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'de kalıcı konutlar ve şehirdeki imar çalışmaları hakkındaki son gelişmeleri Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye anlattı.

"KALICI KONUTLAR BİR İKİ AY İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK"

Kahramanmaraş Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi:
Deprem sonrasında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızlıca kalıcı konutların inşaatına başlandı. TOKİ, AFAD olağanüstü hızlı reaksiyon gösterdi. Kalıcı konutların inşaatına başlandı. Biz 8 bin civarında bağımsız bölümü kırsal mahalleler dahil kaybettik. 6 bine yakın kalıcı konut inşası başlandı. Başlayan konutlarda bir buçuk iki ay içerisinde  hak sahiplerine teslim edilecek.  Süreç çok hızlı işliyor.  Biz normalleşme adına Cumhurbaşkanımızın ve bakanlığımızın talimatlarını aldık. Hızlıca depreme dirençli şehir konseptine uygun, hemen imar revizyonumuzu yaptık. 12 Nisan itibariyle bakanlığımıza ulaştı. Bugünlerde de inşallah sayın bakanımızın talimatı ile onaylanmasını bekliyoruz.  Onaylanınca Afşin'de her şey daha hızlı normale dönecek. 

"EN HIZLI ŞEKİLDE NORMALLEŞMEK İSTİYORUZ"

 Bölgemizde barınma problemi var.  Devletimiz konteynerlerle geçici şekilde barınma imkanını sağladı ama sonuçta geçici. Kalıcı konutlara Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hızlıca geçmemiz gerekiyor. Bir taraftan hak sahiplerini kalıcı konutlara geçirirken, diğer taraftan da şehirde normalleşmeyi sağlamak için bizim imar çalışmalarına başlamamız gerekiyor. Biz o çalışmaları bitirdik. Şimdi inşaat çalışmalarına başlamamız gerekiyor. Bunun içinde planımızın onayı bekliyoruz.  Fiziksel olarak normalleşmenin yolu bu. Geleceğe umutla bakmanın yolu bu. Yetki bakanlığımızda, onaylandığında ben inanıyorum, kendi şehrim ve depremden etkilenen 11 şehir normalleşme yoluna hızla girer. Biz hazırız, en hızlı şekilde normalleşmek istiyoruz. 

"İMAR PLANIMIZ HIZLICA ONAYLANACAKTIR"

Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanımızın, AFAD'ın, Emlak Konut'un çok özverili çalışması var. Bu çalışmalara özel sektöründe destek olarak hızlıca fiziksel yapılanmayı tamamlamamız gerekiyor.  Bu konuda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yerinde dönüşüm çok ivme kazandıracak. Bunun başlaması için de yerel yönetimler olarak ruhsat vermemiz gerekiyor. Hiçbir şey eskisi gibi devam etmesin.  Şehirlerimiz depreme dirençli olsun.  12 Nisan'da hazırlanan planlarımız bakanlıkta. İnanıyorum hızlıca onaylanacak. Onaylanınca da hızlıca normalleşeceğiz.  Yeteri kadar da güvenli konut inşa edersek de konut fiyatları da düşecektir. 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Afşinli 9 ay önce Şikayet Et
    Acaba orta hasarlı binalar ne olacak çok mağdur durumdayız orta hasarlı evlerin durumu ne olacak
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • OKUR 9 ay önce Şikayet Et
    inşallah tüm depremzede kardeşlerim kış girmeden yeni evlerine girerler.
    Cevapla
  • Kahramanmaraş 9 ay önce Şikayet Et
    Konteyner sıcak yağdığı zaman su alıyor çok zor durumdalar
    Cevapla
  • Kahramanmaraş 9 ay önce Şikayet Et
    İnşallah rabbim kolaylık versin annem babamda onlardan
    Cevapla
  • OfliAhmet 9 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstifa etmemek için direniyor! Mehmet Büyükekşi'nin yeni açıklamaları pes dedirtti
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!