Rüşvet çarkı ortaya çıktı! CHP'li belediye başkanının ifadesi alınacak

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık için ‘dolandırıcılık’ ve ‘rüşvet’ suçlarından verilen takipsizlik kararının bozulmasını talep eden Yargıtay Savcısı, ifadesinin alınmasını da istedi.

GİRİŞ 14.07.2023 07:21 GÜNCELLEME 14.07.2023 09:16
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

İşadamı U.G., Beylikdüzü Gürpınar'daki 29 dönüm arazisini kat karşılığı anlaşma ile 650 dairelik bir proje için Gül İnşaat'a devretti. İnşaat 2015'te başladı. Ancak şirket "Daire sayısını 650'den 850'ye çıkartacağız.

Bunun karşılığında da Beylikdüzü Belediyesi'ne 13 daire vereceğiz" vaadiyle U.G.'den 13 dairenin devrini istedi. U.G. de 13 daireyi Gaziosmanpaşa Noterliği'nde, A.S.'nin sahibi olduğu Asoy İnşaat'a devretti.

Kısa süre sonra, verdiği 13 daireden 5'inin Gül İnşaat'a geri devredildiğini anlayan işadamı U.G. dolandırıldığı düşüncesiyle, rüşvet çarkını anlatan iddialarıyla savcılığa dilekçe verdi.

Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'a suçlamalar yönelten U.G.'nin dilekçesinde, "Çalık tarafından, projenin devamının sağlanabilmesi, tadilat ruhsatının onaylanması, temel üstü vizesi bulunmamasına rağmen projenin mühürlenmemesi, tadilatta oluşacak ilave ticari alanlara izin verilerek inşa alanının artırılması ve proje bitirildiğinde iskân alınabilmesi için, 13 dairenin A.S.'nin sahibi olduğu şirkete devri talep edilmiştir" iddiasına yer verildi.

Ancak, önce Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, ardından da itiraz başvurusu yapılan Bakırköy 5. Sulh Ceza Hâkimliği takipsizlik kararı verdi. U.G.'nin avukatları da kararı Yargıtay'a taşıdı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderdiği tebliğnamede savcılık incelemesinin yetersiz olduğunu belirterek, kararın bozulması yönünde görüş bildirdi. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, ayrıca Başkan Çalık'ın da şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasını istedi

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Sis 5 ay önce Şikayet Et
    Yalan
    Cevapla
  • Cembaba 9 ay önce Şikayet Et
    Adamlar neden milyonlarca para haciyarak belediye başkanı olmaya çalışyorlar, çünkü milyarlarca para gütüryorlsr, vatsndaş belediye bunlara gitmekte korkuyorlae, bana ceza keserler diye.
    Cevapla
  • Kaçkarin delisi 9 ay önce Şikayet Et
    Hz Ömer'in adaletinden günümüze
    Cevapla
  • Mavi karadeniz 9 ay önce Şikayet Et
    Cok sasirdim aaaaaa
    Cevapla
  • Cem-0 9 ay önce Şikayet Et
    Rüsvetin yasadisılığın olmadıgı tek bir chp li belediye ismi yazarsanız memnun olurum bekliyorum)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması