CHP'li Muharrem Erkek, İmamoğlu safına geçti: Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı

Kılıçdaroğlu'nun hayali kabinesinin Adalet Bakanı olan Muharrem Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tarafına geçti. CHP PM üyesi Erkek, memleketi Çanakkale'de Kılıçdaroğlu'na karşı "beyaz liste" çıkarak bayrak açtı.

GİRİŞ 18.07.2023 08:33 GÜNCELLEME 18.07.2023 09:03
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

28 Mayıs öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanı yapmayı düşündüğü CHP PM üyesi Muharrem Erkek, memleketi Çanakkale'de devam eden delege seçimleri kapsamında "değişim" listeleri çıkardı.

28 Mayıs gecesine kadar Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimlerden olan Erkek, bu tarihten sonra dönüş yaparak İmamoğlu'nun "değişim cephesi"ne katıldı.

Yaklaşık 2 hafta önce İmamoğlu ve beraberindeki siyasilerle İstanbul'da gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıkan Erkek, memleketinde delege avı için büyük bir operasyon başlattı.

Kentteki ön seçimlerde CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da desteklediği mavi listeye karşı "değişim" listesi oluşturan Erkek, Merkez ilçeye bağlı Çınarlı, Karacaören, Işıklar ve Güzelyalı köylerinden beyaz liste çıkardı.

KILIÇDAROĞLU'NUN "HAYALİ" KABİNESİ DARMADAĞIN

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde bakan yapmayı düşündüğü CHP'li siyasiler, 28 Mayıs sonrası paramparça bir görüntüye büründü.

Muharrem Erkek'in yanı sıra Aile Bakanlığı için adı geçen Selin Sayek Böke de İmamoğlu'nun yanında saf tutarak Kılıçdaroğlu'na cephe aldı.

Dışişleri Bakanı olarak görevlendirileceği konuşulan Ünal Çeviköz, seçim hezimeti sonrası danışmanlık görevinden tasfiye edildi.

Enerji Bakanı olarak atanması beklenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise Kılıçdaroğlu'na bağlılığını sürdürüyor.

4 isim de kabinede yer almayı bekledikleri için milletvekili adaylığına başvuru yapmamıştı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / MURATHAN YILDIRIM
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 60
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kemal kalmali, onu yedirmiyecegiz. O bize daha lazim.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu derhal gitmeli hiç kimse Kılıçdaroğlunu istemiyor
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    İmamoğlu kaçak güreşiyor. Kılıçdaroğlunun karşısına çıkarsa "Kılıçdaroğlunun diğerlerini bertaraf ettiği gibi" kendini de bertaraf edeceğini biliyor..
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kininizle, düşmanlığınızla boğulasınız, hayırsızlar...
    Cevapla
  • aksaray 9 ay önce Şikayet Et
    gine CHP içerisinde en kariyerli en dürüst ve yetenekli tek lider kemel kılıçdaroğludur. imamoğlu istanbulda çok başarısız oldu ve hiçde bir kariyeri yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Skandal nükleer silah çağrısı! Hamas'tan jet cevap!
Dünya liglerinde 2023-2024 sezonu şampiyonları