Görüntüleri İmamoğlu sızdırdı! Nedenini eski CHP'li isim açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partinin üst düzey isimlerinin yer aldığı gizli toplantı dün internete sızdırılmıştı. CHP'li Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, toplantıya katılan isimlerin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 20.07.2023 11:45 GÜNCELLEME 20.07.2023 12:27
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin önemli isimleriyle yaptığı online toplantıya ait olduğu öne sürülen bir kayıt, "İmamoğlu'nun A Takımı ile gizli darbe toplantısı!" notuyla paylaşıldı. Videonun ardından CHP'de yer yerinden oynarken tüm bu gelişmeleri Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi.

"O TOPLANTIYI YAPANLAR SIZDIRDI"

Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen şunları söyledi:

Büyük ihtimalle o toplantıyı yapanlar sızdırdı.  Zaten dilekçe verilince iki gün sonra basında duyuluyor.  Kendileri "Ekrem İmamoğlu hiçbir iş yapmıyor.  Ekrem İmamoğlu sessiz kalıyor" sözlerine karşılık bunu sızdırdılar ki, "Biz iş yapıyoruz" diyorlar. Çok ayıp, çok seviyesiz.   Genel Başkanı'n kendine vekil seçtiği Özgür Özel gibi birisinin toplantıya katılması arkadan ayak oyunlarıdır. Bunlar 'yumurta topuk' siyasetçilerdir.  Özgür Özel gibi isimlerinin orada kalmaması lazım. Hemen istifa etmesi lazım.  Ya da Genel Başkan'ın gücü yetiyorsa nasıl Tanju Özcan'ı disipline verdiyse o toplantıya katılanları disipline vermelidir.  En başta Özgür beye 'çekil' demesi lazım. 

"KEMAL BEY PARTİ MECLİSİNE KATILMAYABİLİR"

 Parti meclisine 16 kişi ile müracaat edebiliyorsun ama Genel Başkan katılmadığı sürece toplanmak mümkün değil.  Kemal bey böyle bir taktik yapabilir.  Ama Türkiye'de bu kadar mesele varken parti içi kavgalarla uğraşmak topluma fayda vermiyor.  Tabanda da karşılık bulamayacaklar gibi düşünüyorum. İmzalar atıldıysa  bugün genel merkeze dilekçeyi vermeleri lazım.  Çünkü onları bir hafta içinde toplamaları lazım.  Bu hafta vermezlerse demek ki diğerleri de bu imzadan vazgeçmiş demeklerdir.  Bu bakımdan ben ciddiye almıyorum.  

"DELEGELER KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLİYOR"

Seçimden önce karşı tavırlar vardı.  Ekrem bey, Kemal bey'e  "benim adaylığımı engelliyorsun. Ben Cumhurbaşkanı olacaktım" diye Kemal beye oy verdirmemek için bir grup kurulmuştu.  Sonra Meral Akşener araya girdi ve bir barış sağladılar. Ama gizli gizli karşılıklı olarak birbirlerine olan nefreti büyüttüler.  Ekrem İmamoğlu'nun geçmişinde CHP'ye hizmet etmişlik yok. Doğru Yol Partisi'nden gelmedir. O yüzden toplumun delege tabanından çok büyük karşılık göreceğini zannetmiyorum.  Çünkü İstanbul'da yapılan mahalle seçimlerinde delegelerin çoğu Kemal beyi destekleyen delegeler. Ekrem bey üç ilçede filan etkili olur.  

 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Kaçkarlı 9 ay önce Şikayet Et
    Bu zübükzade CHP ve Türk seçmenin zihniyle alay ediyor,
    Cevapla
  • Kaçkarlı 9 ay önce Şikayet Et
    Bu zübükzade CHP ve Türk seçmenin zihniyle alay ediyor,
    Cevapla
  • Kaçkarlı 9 ay önce Şikayet Et
    Bu zübükzade CHP ve Türk seçmenin zihniyle alay ediyor,
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Chp yi kapatıp kapısını kilit vurulmalı, çocuklarımıza kötü örnek oluyor.
    Cevapla
  • sultan 9 ay önce Şikayet Et
    film bitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması