Ümit Özdağ’dan gizli protokol açıklaması: 'Akşener' iması!

Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı ve varlığı kamuoyuyla henüz paylaşılan protokolü, “Akşener, ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı’ demiş. Sayın Kılıçdaroğlu bana da yetki aldığını söyledi” sözleriyle savundu.

GİRİŞ 22.07.2023 01:34 GÜNCELLEME 22.07.2023 10:21
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ile arasında ikili bir protokol imzalandığını, MİT Başkanlığı ve bazı bakanlıkların Zafer Partisi’ne verilmesi konusunda anlaşıldığını söylemişti. Muhalefet cenahı bu iddiayı yalanlarken Kılıçdaroğlu dün akşam katıldığı canlı yayında Özdağ’ı doğruladı. Kılıçdaroğlu, taahhüt edilen makamlar hakkında yorum yapmadı.

CHP Genel Başkanı’nın açıklamasının ardından Millet İttifakı’ndan birçok isim Kılıçdaroğlu’nu çok ağır eleştirdi. Protokolden yeni haberdar olan siyasiler, Kılıçdaroğlu’na verdikleri destekten dolayı pişmanlıklarını dile getirdi.

AKŞENER’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Bunun üzerine Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, seçimden önce Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında imzalanan, diğer liderler ve kamuoyuyla paylaşılan protokol için söylediklerini sosyal medya hesabında paylaştı. Özdağ, paylaşımına şu notu düştü:

“Zafer Partisi-CHP protokolünün içeriğinden haberdar değildik diyen İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer, iyi dinleyin. Akşener: ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun yetkisi vardı, o yetkiyi yerine getirdi. Hayırlı uğurlu olsun…’ demiş. Sayın Kılıçdaroğlu bana da yetki aldığını söyledi.“

“KONU KAPANMIŞTIR”

Bakın Akşener, bakanlıkların dağılımı ve Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olması konusunda ne diyor: ‘Seçimlere biz iki parti ayrı ayrı olarak girdik. Alınan oy ve milletvekili sayısına göre önce CHP sonra İYİ Parti seçimden sonra bu konuda görevlendirmeler yapılacak…İçişleri Bakanlığı üzerinden Sayın Özdağ, öyle bir görevlendirme Sayın Kılıçdaroğlu başından itibaren yapmışsa, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak verdiği bir karardır. Ben ona saygı duyuyorum…’ Konu kapanmıştır.“

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 47
  • ömer 9 ay önce Şikayet Et
    benim anlamadığım şu k.k. herkese verdi ve 40 milletvekili hediye etti, başkan vekili olacaklardı bütün 7 masa başkanları, ve bakanlıklarla ve bürokratlarla ilgili her gün tv lerde ben olacağım diye bağırıyorlardı, şimdi k.k. bu adamada vereceğim demiş verdiklerinin yanında bu neki, bak halada verimkar
    Cevapla
  • cevat 9 ay önce Şikayet Et
    çocukken piyango hayalim vardı dağıtırdım parayı :) olmayan parayı.bunlarınki o hesap
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    hepsini bir sepete yolcu abbas
    Cevapla
  • Fevzi çırakoglu 9 ay önce Şikayet Et
    Bu masanın en tetlikelisi MARAL(MERAL) Hn. Sonra HDPKK gelir.Bunlar Ermeni davasını savunan soysuzlardır.Hepside Ermeni'dir.Başta Akşener olmak üzere .
    Cevapla
  • deli 9 ay önce Şikayet Et
    bol bol koltuk dağıtmışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar