Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Senin geçmişin ne de millete ahkam kesiyosun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Geçmişi kirli olmayan birini bulduğum zaman görevi devredeceğim" sözlerine Aslı Baykal'dan yanıt geldi. Baykal, "Bu vatandaşın geçmişi ne de millete ahkam kesiyor." diye tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.07.2023 11:31 GÜNCELLEME 24.07.2023 11:42
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Seçimlerde ağır bir yenilgi alan CHP'de değişim tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, partinin önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği zoom toplantısı ana muhalefette büyük krize neden oldu.

Kılıçdaroğlu, parti içindeki paralel yapılanmayı ifşa eden görüntülere ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Etik olarak rahatsız edici" sözleriyle tepkisini dile getirirken daha sonrasında İmamoğlu ve 'değişim' ekibine gözdağı vererek, "Tekrarlanırsa gereğini yaparım" dedi.

"SEN VARSAN BEN YOKUM" RESTİ

CHP'yi derinden sarsan söz konusu görüntülerin ardından Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu, dün CHP Genel Merkezi'ndeki belediye başkanları toplantısında bir araya geldi.

Karşılıklı restleşmelere sahne olan toplantıya Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasındaki tartışma damga vururken, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na "Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum." dedi.

"GEÇMİŞİ KİRLİ OLMAYAN BİRİNİ BULDUĞUM ZAMAN..."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu'na "Ben bu partide kalıcı değilim, para pulla ilişkisi olmayan geçmişi kirli olmayan birini bulduğum zaman görevi devredeceğim" karşılığını verdi.

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu'nun "Geçmişi kirli olmayan aday bulursam görevi bırakırım" sözlerine eski CHP Genel Başkanı merhum Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal sert tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: GEÇMİŞİ NE DE MİLLETE AHKAM KESİYOR

Aslı Baykal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi bitirme yolunda koşar adımla ilerlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"CHP genel başkanlığını istila edip CHP mirasını bitiren bu vatandaşın geçmişi ne de millete ahkam kesiyor. Yerel seçimlerde boyunun ölçüsünü alması neyse de, maalesef CHP'yi bitirme yolunda koşmaya devam etmiş olacak. Yerel seçimlerde aday belirlenmesinde başrolü oynamak onun için yeterli, tamamen duygusal tabii." ifadelerini kullandı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31
  • Dağdelenoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    kişi, kendinden bilir işi. Başkalarına kumpas kurarak, çamur atarak, hakir görerek kendi kirli ve karanlık geçmişinden sıyrımaz.
    Cevapla
  • ramazan arıcı 9 ay önce Şikayet Et
    geçmişi temiz değil diye imamoğlu'na chp'yi teslim etmiyorsun. peki geçmişi temiz olmayan bu şahsı eğer seçilseydin Cumhurbaşkanı yardımcısı nasıl yapacaktın. geçmişi temiz olmayan birine Türkiye'yi nasıl teslim edecektin?
    Cevapla
  • Avşaroğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Hayret ki hayret koskoca CHP camiasında ki buna CHP'liyim diyen herkes dahildir, demek ki parti başına geçebilecek bir tane temiz insan yok. Sadece kendisi temiz. O zaman senin bu kirli partide işin ne?
    Cevapla
  • ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    adam bütün chp lilere hırsız dedi resmen
    Cevapla
  • Yörükoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Ha haha.. Demekki CHP de temiz kimse kalmamış. Pardon bu ilkeyi kimle yönetecektin KK.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu