Türkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da biri Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliğinin önünde olmak üzere Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetledi.

Türkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepki
Türkiye'den Kopenhag'daki provokasyona sert tepki
GİRİŞ 25.07.2023 21:34 GÜNCELLEME 25.07.2023 21:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlık, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırılan hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kopenhag'da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu tarz saldırıların sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar verdiği vurgulanan açıklamada, "Danimarka makamları, bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • kemal 9 ay önce Şikayet Et
    Medeniyet Bu ise Avrupa iflas etmiş Demektir İnanç Değerlere Saygısı Olmayan Topluluk insanlık ölmüş Demektir
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 9 ay önce Şikayet Et
    Ortaçağ zihniyeti Avrupa da devam ediyor. Bu çağda hala bunu yaptıran izin veren dahil ortaçağ Cadı avcılarından farksız. Aşağılık sadist bir psikotravma hâli. Kutsal kitap yakma ile USA nın Irak ve Afganistan a saldırı katliamı arasında fark yok. Haçlı zihniyet,Irkçı ve faşist kalıntılarının Avrupa da dünyada dışa vurumu. Bu utanılacak durumdan fayda sağladığını düşünüyor.
    Cevapla
  • hiç 9 ay önce Şikayet Et
    Kahhar adıyla kahretsin rabbim. Fakat müslümanlar kendi kitabının ne anlattığını umursamaz ve saygı göstermezse böyle olur. Bir örnek. Örtünün buyururken rabbim sokaklar çıplak ve örtülü çıplak doldu. Rabbim yardım etsin gerçek mü minlere inş....
    Cevapla
  • malatya balabanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Amaç nedir müslümanları kışkırtmak mı ? Bu ne haldir ? Nerde şu papazlar nerde vatikan bir kuru kuruya da olsa tepki var mı ? Ellerine ne geçiuor ? Cehenneme ateş hazırlıyorlar . İslam alemi nerde ? Milyar yuroları avrupanın spor klüplerine aktarıyorlar . Milyonlarca müslüman aç susuz . Yazıklar olsun .
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 9 ay önce Şikayet Et
    dinler arası savaş çıkarmak istiyorlar
    Cevapla
  • Rfvui 8 ay önce Şikayet Et
    Çıksın. Yeter artık.bu kadar korkak müslümanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı