İmamoğlu'na soruldu: Değişim başka adayla olursa destekler misiniz?

CHP'de genel başkanın değişmesi için çağrı yapan İBB Başkanı İmamoğlu, "İzleyelim modunda bir insan olamam" dedi. İmamoğlu, "Başka bir adayı destekler misiniz" sorusuna ise yanıt vermedi.

GİRİŞ 28.07.2023 14:28 GÜNCELLEME 28.07.2023 14:37
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Süreci en üst seviyede ilgiyle, alakayla hani neredeyse saniye saniye takip edip, analiz edip çalışan, gerektiğinde de sesini çıkaracak olan, parti içi meseleleri partide, kamuya dönük olması gereken süreçlerde kamuya açık bir şekilde paylaşmaktan asla geri durmam." dedi.

İmamoğlu, Zeytinburnu'nda İstanbul Vakfının kurban bağışından elde edilen konservelerin, ihtiyaç sahiplerine dağıtımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sosyal medya hesabından CHP'de değişim çağrısında bulunduğu paylaşım hatırlatılarak, bundan sonra neler yapacağı sorulan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Devam ediyoruz, çalışıyoruz. Büyük bir ekibimiz var. Çok özel, yeni, hem siyasete meraklı akademik dünyadan.... Konuşuyoruz. Ülkemizin geleceğini konuşuyoruz, partimizin geleceğini konuşuyoruz. Hep iyi şeyler konuşuyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı var. Şimdi bahsettiğim ekonomik koşullar, ortamlar, çok akılcı politikalara Türkiye'mizin ihtiyacı var. Siyasal anlamda çok güçlü ve farklı adımlara ihtiyacı var. Yoksa biz gençlerle siyaset konuşamayacak duruma geleceğiz."

İmamoğlu, "Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini istiyor." şeklindeki ifadelerinin dile getirilmesi üzerine, bunları izleyip takip ettiklerini söyledi.

"UZAKTAN İZLEYELİM MODUNDA BİR İNSAN OLAMAM"

Her sesi dinlemekle yükümlü olduklarını ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Ben 16 milyonluk kentin belediye başkanıyım. Aynı zamanda Türkiye siyaseti yönünde büyük bir mücadele vermiş birisiyim. Bu mücadelenin en öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisinin de verdiği... Dolayısıyla bütün bu eksende öyle arkaya yaslanalım, uzaktan izleyelim modunda, formunda bir insan olamam. Süreci en üst seviyede ilgiyle, alakayla hani neredeyse saniye saniye takip edip, analiz edip çalışan, gerektiğinde de sesini çıkaracak olan, parti içi meseleleri partide, kamuya dönük olması gereken süreçlerde kamuya açık bir şekilde paylaşmaktan asla geri durmam."

"BAŞKA ADAY OLURSA DESTEKLER MİSİNİZ?" SORUSUNA YANIT VERMEDİ

İmamoğlu, "Partide başka biri aday olursa destekler misiniz?" sorusuna, "Bu parti içi meseleleri konuşmaya daha var." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Mustafa.t 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye siyaseti için büyük mücadele vermiş gerçekten.Gerçekten tatil yapmak için büyük mücadele verdin kuru sıkı Ekrem.Balon Ekrem.Herseyin film , fırıldak
    Cevapla
  • selim koç 9 ay önce Şikayet Et
    hep yuvarlak cümleler hiç net konuşamayan tırsık. değişim istanbuldan başlamalı
    Cevapla
  • A günay 9 ay önce Şikayet Et
    Bu adam kendisinden başkasına düşünmeyen biri Aha da söylüyorum yakın zamanda CHP Genel Başkanlığı benim diye bas bar bağırır
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    kaset olmazsa olmaz
    Cevapla
  • mete 9 ay önce Şikayet Et
    her partinin belediye başkanı ve vekil adayları çoktan seçmeli olmalı. isteyen herkes aday olmalı. seçmen hem partiye hem adaya ayrı oy vermeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor