CHP'li Tekin'den Önder Sav'a tepki: insanlar kendi partisini ihbar etmez

CHP eski İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın sözlerine tepki gösterdi.

GİRİŞ 30.07.2023 00:04 GÜNCELLEME 30.07.2023 00:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet eden Sav, "Ben CHP'nin hırpalanmasını, yaralanmasını istemem. Sayın Kılıçdaroğlu 3 yıldan fazla görev yapamayacağı için, yapılması gereken Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi, Parti Meclisi'nin genel başkan yardımcılarından birini seçerek 45 gün içinde genel kurula gitmesi gerekir. Hukuk dolanılarak siyaset olmaz. Hukuk neyse onun çerçevesinde olmak durumundayız." ifadelerini kullanmıştı.



CHP'li Gürsel Tekin, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın sözlerine TV100'de katıldığı canlı yayında cevap verdi.

Tekin, ''Herkes istifa isteyebilir ama yargıyı tarif etmesi Sayın Sav’a yakışan bir tavır değildir, insanlar kendi partisini ihbar etmez" diyerek tepki gösterdi.

Tekin şu ifadeleri kullandı;

Hukuken genel başkanın görevi bitmişse genel başkan yardımcısının bitmemesi olabilir mi böyle bir hukuksal sorun varsa, kaldı ki hiçbir hukuksal sorun yok, kurultay takvimi başlamıştır önümüzdeki günlerde büyük kurultay yapılacaktır. Herkes istifa isteyebilir ama yargıyı tarif etmesi Sayın Sav’a yakışan bir tavır değildir, insanlar kendi partisini ihbar etmez.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Eyüp 9 ay önce Şikayet Et
    Bu durumda kendi Ülkesini şikayet edenlerin halini hatırını sormak lazım diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • CCC 9 ay önce Şikayet Et
    Ey partisini ihbar etmez diyenler elin gavura ihbar şikayet peşkeş çeken chp değilmi.
    Cevapla
  • BORAKAN 9 ay önce Şikayet Et
    sizinkiler her yurtdışına çıktığında ülkeyi birilerine şikayet ediyor ya güresel tekin işine gelmeyince ağlama moduna giriyon
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    chp ülkesini ihbar eder partisini ihbar etmez. yunanla türkiye savaşsa yunanla bir olur, atatürkü bırakır ermenilerle yoldaş olur, bütün terör örgütleriyle kardeş olur, kumpasta eline su döktürmez, rüşvet entrika bilimum suçlar işlenir ses çıkarmaz. Nesiniz siz ya; ÜLKEMİZİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK BELASISINIZ. Sayın meclis üyeleri lütfen adam gibi bir yasa çıkarıp meclisten geçirin artık
    Cevapla
  • Brhm 9 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar kendi partisini ihbar etmez ama kendi ülkesini batıya şikayet eder öyle mi? Bu çürümüş zihniyete göre ülkenin başına bela edilen ve güvenlik sorunu olan CHP ihbar edilemez ama ülke sömürgeci batıya peşkeş çekilebilir. Çukursunuz CHDPKKlılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı