AK Partili Yayman’dan Disney Plus tepkisi: Lisans iptali...

Disney Plus’ın Ermeni lobisinin baskısıyla Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmesi büyük tepkiye neden oldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Disney Plus’ın aldığı kararı yorumladı.

AK Partili Yayman’dan Disney Plus tepkisi: Lisans iptali...
AK Partili Yayman’dan Disney Plus tepkisi: Lisans iptali...
GİRİŞ 03.08.2023 20:42 GÜNCELLEME 03.08.2023 20:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Disney Plus’ın aldığı kararı Türk milletine yapılmış bir hakaret olarak nitelendirerek, en sert yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Atatürk dizisi yayınlanmayacak

Disney Plus’ın Türkiye’de yayına başlamasıyla birlikte, platformda Atatürk dizisinin de yer alacağı açıklanmıştı. Ancak Ermeni lobisinin baskısıyla Disney Plus, Atatürk dizisini yayınlamama kararı aldı. Bu karar, Türk milletinin kurtuluş ve bağımsızlığının simgesi olan Atatürk’e saygısızlık olarak değerlendirildi.

Disney Plus Türkiye yetkilileri çağrılacak

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Disney Plus’ın aldığı karara tepki göstererek, meclis açıldığında platformun Türkiye yetkililerini komisyona çağırarak iptal gerekçelerini açıklamalarını isteyeceklerini belirtti. Yayman, “Bu karar Türk milletine yapılmış bir hakarettir. Tüm dünyaya örnek olmuş tarihi şahsiyet hakkında bu tavır asla kabul edilemez” dedi.

En sert yaptırımlar uygulanacak

Yayman, ayrıca Bilgi Teknolojileri Kurumunu göreve çağırarak, Disney Plus’a lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağı gibi her türlü yaptırımın uygulanmasını talep edeceklerini söyledi. Yayman, “Disney Plus hukuku arkadan dolanmak suretiyle kendilerine başka çözüm yolları buluyorlar. Ticari faaliyetlerinin engellenmesi ya da yasaklanması en doğru kararlardan biridir. Ama topyekün, lisansın iptali dahil her konunun konuşulmasına ve en sert yaptırımların uygulanmasını talep edeceğiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu olarak.” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Meclisi bir an önce olağanüstü toplayıp, lisans iptalini yapın ve öyle bir yapın ki bir daha geri dönemesinler.
    Cevapla
  • analüz 9 ay önce Şikayet Et
    gizliden devlet tüm dünyaya sızdırsın bunların gelecekteki yapımlarını. Ermeni düşmanlığından korkup Türkün düşmanı olmak nedir görsünler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!