Yeni dönemin ilk dokunulmazlık dosyaları Meclis'te

28. Dönemin ilk milletvekili dokunulmazlık dosyaları Meclis’e ulaştı. Aralarında CHP grup Başkanı Özgür Özel’e ait dosyanın da bulunduğu 13 dokunulmazlık dosyası TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na havale edildi.

GİRİŞ 08.08.2023 10:15 GÜNCELLEME 08.08.2023 10:45
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

28. Dönemin ilk milletvekili dokunulmazlık dosyaları Meclis’e ulaştı. Aralarında CHP grup Başkanı Özgür Özel’e ait dosyanın da bulunduğu 13 dokunulmazlık dosyası TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na havale edildi.

DOKUNULMAZLIK DOSYASI SAYISI 692'YE DÜŞTÜ

TBMM'de yeni dönemde seçilemeyen milletvekillerine ait 1190 dokunulmazlık dosyasının Cumhurbaşkanlığına iade edilmesiyle birlikte bu dönemdeki milletvekili dokunulmazlık dosyası sayısı 692'ye düştü.

TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, 27'nci dönemde Meclise gönderilen ve yeni dönemde seçilemeyen milletvekillerine ait 1190 dokunulmazlık dosyasını dönemin başında Cumhurbaşkanlığına iade etti. Komisyon, 27'nci dönemden 28'inci döneme intikal eden dokunulmazlık dosyası sayılarını TBMM'nin internet adresinde paylaştı. Buna göre, 28'inci dönemde milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyası sayısı 692 oldu. En fazla dokunulmazlık dosyası 95 dosya ile Demokratik Bölgeler Partisi Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz ve 84 dosya ile YSP Muş Milletvekili Sezai Temelli'ye ait oldu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan hakkında 54, Mithat Sancar hakkında 12, CHP Grup Başkanı Özgür Özel hakkında ise 15 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Kanun önünde hiç kimse dokunulmaz olamaz olmamalıdır. Padişah bile olsan kadıya hesap verirdi ecdadimız
    Cevapla
  • muro 8 ay önce Şikayet Et
    bir dosya bakmak karar vemek en fazla on dk alir sonra yargi karar versin dersin biz de ise islerine gelmeyen dosya iki yil meclis gezer parti yapar o arada co kzaman suclu kacar yada dosya buhar olur bu yetki meclis alinacak direk yargi bakacak vekil olsa super yetkisi olamaz onlar dan kanunlara uyacak
    Cevapla
  • ben 8 ay önce Şikayet Et
    yargıya zaten inanmıyoruz AKP Yeter sayıya ulasmisken hukuk sistemini değiştirmeli daha doğrusu en çok siyasiler ve terör le ilgili bütün kanunları gözden geçirmeli cezalar biraz daha ağır olmalı
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 8 ay önce Şikayet Et
    dokunulmazlık denen sacmalık oldumu adam her suçu işler nasıl olsa ölene kadar vekil terörist de taşır uyusturucuda taşır adamda vurur vatanda satar her şeyi yapar
    Cevapla
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım sana yıllarca Allah için Vatan için oy verdik, Yeri geldi çevremizle kötü olduk, yeri geldi hatalarını bile savunduk. Eğer bu Allah ve vatan düşmanlarının hesabını soramayacaksan ve bu hainlik ve küfür iyice cesaret alıp artacaksa hakkımı helal etmeyeceğim gibi dahada oy vermem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!