Son rakamlar ortaya çıktı! Ekrem İmamoğlu'na anket şoku

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Betimar'ın yerel seçimler için yaptığı anket sonuçlarını aktardı. Ankette İmamoğlu'na 'oy vermem' diyenlerin oranı yüzde 43.6 çıkarken 'Oy veririm' diyenler ise yüzde 38.7’de kaldı.

Son rakamlar ortaya çıktı! Ekrem İmamoğlu'na anket şoku
Son rakamlar ortaya çıktı! Ekrem İmamoğlu'na anket şoku
GİRİŞ 10.08.2023 20:09 GÜNCELLEME 10.08.2023 20:09
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

CHP'de seçim sonrası genel başkanlığa göz kırpan ve 'değişim' çağrılarında bulunan Ekrem İmamoğlu'nun son günlerde rotasını tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çevirdiği söyleniyor. CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan koltuk kavgası ve iç karışıklık devam ederken yerel seçimler için ilk anketler yapılmaya başlandı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü “Anketten ne çıktı, İmamoğlu kazanacak mı kaybedecek mi” başlıklı yazısında Betimar Araştırma’nın Ekrem İmamoğlu hakkında 31 Temmuz-2 Ağustos arasında 3 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmadan çıkan çarpıcı sonuçları paylaştı.

YÜZDE 40.5 'BAŞARISIZ' DEDİ

Selvi'nin aktardığına göre; ankette "İmamoğlu’nu başarılı buluyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 35.9’u “Başarılı” yanıtını verirken, yüzde 40.5 oranında ise 'Başarısız' cevabı alındı. Soruya “Ne başarılı ne başarısız” cevabını verenler yüzde 12 oranında olurken, “Cevap yok” diyenlerin oranı ise yüzde 11.6 çıktı.

Ankete katılanların yüzde 38.7’si yeni seçimde de Ekrem İmamoğlu’na 'oy veririm' derken, 2024 yerel seçimlerinde İmamoğlu'na “Oy vermem” diyenlerin oranı yüzde 43.6 şeklinde çıktı.

Öte yandan ankete katılanlardan CHP seçmeninin yüzde 77.9’u, İYİ Parti seçmeninin yüzde 67’si, Yeşil Sol Parti seçmeninin yüzde 61’i önümüzdeki seçimlerde İmamoğlu’na oy vereceğini belirtti. Selvi, Ekrem İmamoğlu seçildiğinde bu oranların yüzde 80 ve üzerinde olduğunu şimdi yüzde 60 seviyesine gerilediğinin altını çizdi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 60
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    sadece ak parti düşmanlıgı yoksa bu yalan makinasının bu kadar oy alması inanılır gibi degil
    Cevapla
  • mert 8 ay önce Şikayet Et
    eger kılıçdaroglu yüzde yüz kaybedecegini bilmese imamoglunu istanbula aday göstermez.gösteriyorsa imamoglu kaybedecektir ve siyasi hayatı bitecektir.sonu muharrem ince ile aynı olacaktır.en iyi ihtimal iyi partiye gider.
    Cevapla
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Hala başarılı diyenler var adama......
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bu başarılı diyenler neye göre başarılı demiş bırakın ideolojik düşüncelerinizi iş yapana oy verin burayida İzmir gibi yapacaksınız yazık sizlere
    Cevapla
  • Anadolu 8 ay önce Şikayet Et
    %38,7 büyük rakam. Bizim millet akıllanmaz. Yazıklar olsun!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!