Bahçeli'nin mesajı 'siyaset ustalığı' diyerek açıkladı! Akşener Bahçeli'ye 'Evet' derse...

MHP Lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yaptığı birlik olma mesajını analiz eden gazeteci Rauf Tamer, çağrı olumlu karşılanırsa Türk siyasi hayatının 15-20 yıl, huzurlu, uyumlu, verimli, kazançlı ve bereketli bir döneme gireceğini söyledi.

GİRİŞ 12.08.2023 16:23 GÜNCELLEME 12.08.2023 16:48
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Türkiye adım adım 2024 yerel seçimlerine doğru giderken MHP'den İYİ Parti'ye tarihi bir çağrı geldi. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, bir televizyon programına gönderdiği mesajla İYİ Parti'ye yerel seçimlerde 'ülke hayrına' birlik olma çağrısında bulundu. 

"KOMŞU OLALIM ÜLKE HAYRINA"

Bahçeli'nin 1 Ağustos 2019'da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladığını ve geçmişte MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, Bahçeli'nin, İYİ Parti'ye "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" şeklinde yeni bir mesajını kamuoyu ile paylaştı.

"BİRÇOK BELEDİYEYİ BERABERCE EMİN ELLERE TESLİM EDEBİLİRİZ"

Siyaset gündemine bomba gibi düşen çağrının ardından İYİ Parti'den yeni davete gelecek cevap merak konusu olurken gazeteci Rauf Tamer, Bahçeli'nin çağrısıyla ilgili analizlerini bugünkü yazısında paylaştı. "Bahçeli'nin çağrısını şöyle tercüme ediyorum" diyen Tamer, şu ifadeleri kullandı;

“Size Cumhur İttifakı’na girin diyen yok. Girseniz tabii ki iyi olur ama girmeseniz bile ikili - üçlü ittifaklarla ülke hayrına birçok belediyeyi, beraberce emin ellere teslim edebiliriz. Seçimden sonra da isterseniz yine evli evine, köylü köyüne... İşte o kadar.

BAHÇELİ'NİN MESAJI SİYASET USTALIĞI

Bahçeli'nin bu mesajının 'siyaset ustalığı' olduğunu vurgulayan Tamer, bu kısacık mesajda bir zerafet, hedef, İYİ Parti'nin kurumsal kimliğine saygı, özen gösterilmiş üslup ve diyaloğa hasret kamuoyunun tam da bamteli olduğunu söyledi. Tamer, mesajın zamanlamasının ise 'harika' olduğunun altını çizdi. 

TÜRKİYE 15-20 YIL HUZURLU, UYUMLU, KAZANÇLI, BEREKETLİ DÖNEME GİRER

Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısına ilişkin kendisinin fikirlerini söyleyen Rauf Tamer, "Karışmak gibi olmasın ama bu çağrı, hele bir de olumlu karşılanırsa, Türk Siyasi Hayatı, en az 15-20 yıl, huzurlu, uyumlu, verimli, kazançlı ve bereketli bir döneme girer..." ifadelerini kullandı.

Tamer, "Bu birlikteliği kim istemez?" sorusuna ise "Malûm zevat istemez. Sadece o" şeklinde cevap verdi. Yazısında İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e de bir çağrıda bulunan Tamer, İYİ Parti Liderinin bu çağrıya cevap vermeden önce kamuoyu yoklaması yapmasında sayısız fayda olduğunu belirtti. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 51
  • Diriliş 8 ay önce Şikayet Et
    Sakın evet deme Meral...Bu seçimlerde tüm belediyeleri iyi parti kazanacak..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bu kadını hiç sevmiyorum ve güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Güler 8 ay önce Şikayet Et
    İyi parti mhp gibi olmaz inşsllah. Dönerse oyumu vermem vallahi.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 8 ay önce Şikayet Et
    BAHÇELİ nin daveti güzel
    Cevapla
  • Sivas 58 8 ay önce Şikayet Et
    Reis ne düşündü de böyle bir çağri yaptı bilemedim ama bence bu zevatla birlik olma partiye zarar verir gibi geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü