Bakan Tunç'tan Cem Garipoğlu'nun mezarıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebiyle ilgili konuştu. Tunç, mezarın açılması gibi bir durumun hukuken söz konusu değil.

GİRİŞ 16.08.2023 12:02 GÜNCELLEME 16.08.2023 12:02
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talep edilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tartışmaları son noktayı koydu. 

Adalet Bakanlığı, Garipoğlu'nun mezarının açılması talebini reddetmişti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili Sabah gazetesine konuştu. 

“Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014’te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldığını; 2022 yılında Münevver Karabulut’un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildiğini” söyleyen Bakan Tunç, “Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil” dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Gülay ozcucecik 5 ay önce Şikayet Et
    Orada yatmıyor cunki kaçırıldı Çin'e şimdi ailesi bir tiyatro daha yapacak belli açılsın diyor bugüne kadar ret ediyordular noldu atlı tıptan adamları satinmi aldi
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Müslüman mezarlığına gömülmüş, bir de " ruhuna fatiha " yazılmış mezar taşına. Bu nedir yahu.
    Cevapla
  • aramıza hoşgeldin 8 ay önce Şikayet Et
    neden...
    Cevapla
  • çağrıbey 8 ay önce Şikayet Et
    Ailenin acısı mezar açılmadan dinmez garibanın mezarı delik deşik ediliyor sa bu yahudinin mezarıda açılmalı
    Cevapla
  • Adil 8 ay önce Şikayet Et
    Vay be para nelere kadirsin böyle sözde müslüman ülkelerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair
Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret kararı - Gazete manşetleri